Danimarka Marmaris Konsolosluğu açıldı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde, Danimarka Fahri Konsolosluğu açıldı. Konsolosluğun açılması sebebiyle Martı Otel'de düzenlenen resepsiyona Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr katıldı.

Konsolosluk görevine ise Enis Eralp getirildi. Resepsiyona Muğla Valisi Ahmet Altıparmak, Armutalan Belediye Başkanı Muhammet Ünlü ve turizmciler ile iş adamları katıldı.


Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr, resepsiyonda yaptığı konuşmada PKK'nın bir terör örgütü olduğunu ve buna rağmen Türkiye'nin güvenli bir ülke olduğunu söyledi.
Danimarka'nın Türkiye ile iyi ilişkiler içerisinde olduğunu anlatan Vahr, şöyle konuştu: "AB sürecinde Türkiye'nin yanında oldu. PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiştir. Her terör örgütü gibi PKK'ya karşı da müşterek tavır takınılması gerektiğine inanmaktadır. PKK terörüne rağmen Türkiye güvenli bir ülkedir. Ülkemizin nüfusunun yüzde 6'sı yani yaklaşık 300 bin Danimarkalı, bu güvenli ülkede tatil yapmaktadır. Bunların önemli bir bölümü de Marmaris'e gelmektedir. Bu sebeple Marmaris'te fahri konsolosluk açma ihtiyacı duyduk. Umarım, konsolosluk Danimarkalı turistlerin ihtiyaçları kadar iki ülke arasında iyi ilişkilere de katkıda bulunur" dedi.


Yapılan konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün imzasını taşıyan izin belgesini Danimarka'nın Ankara Büyükelçisi Jesper Vahr konsolosluk görevine getirilen Enis Eralp'e verdi.

BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR