Cumhurbaşkanı Gül'e "Arkadaş" hediyesi

Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbanguli Muhamedov, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e, 'arkadaş' (uzaktaki dost) adındaki Ahal Teke cinsi at hediye etti.

Gül'ü, Türkmenistan Devlet Başkanlığı Atçılık Spor Kompleksi’ne gelişinde Berdimuhamedov karşıladı.

At gösterisinin yapılacağı manejin yakınındaki çadıra geçerek, bir süre sohbet eden Gül ve Berdimuhamedov, gösterinin seyri ve atların incelenmesinin ardından hipodromdaki özel locada, binicilik gösterisini izledi. 

Gül'e Arkadaş hediyesi

Berdimuhamedov, Gül'e Arkadaş adlı Ahal Teke cinsi at hediye etti. Berdimuhamedov, Gül'e atı test etmek isteyip istemediğini sordu. Gül'ün 'evet' demesi üzerine de onun adına Arkadaş'ı test etti.Testin sonunda Gül ve Berdimuhamedov, Arkadaş ile fotoğraf çektirdi. 

Gazetecilerin sorusu üzerine Berdimuhamedov, atın sakin ve iyi huylu olduğunu söyledi. Cumhurbaşkanı Gül ise "Arkadaş'a, arkadaşım bindi ve ayaklarını açtı. Çok değerli bir hediye verdi, bana arkadaşım" dedi.

Atın asil bir hayvan olduğunu ifade eden Gül, "Hediyelerin en değerlisi ve altın renginde" ifadelerini kullandı.  

Bir Türkmen atı olan  Ahal Teke, 3 bin yıl evvel insanlar tarafından ilk evcilleştirilen at türü kabul ediliyor. Manas ve Dede korkut gibi Türk destanlarında geçen Ahal Teke'nin adı,Türkmenistan'ın Ahal vilayetinde yaşayan Teke Türkmenlerinden geliyor. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri