Çocuk Satranç Ligi sona erdi

Marmaris Çocuk Satranç Ligi'nde şampiyonluğu s Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Hidrojen Takımı elde etti.



Marmaris Çocuk Satranç Ligi, sona erdi. İsviçre sistemine göre, 5 tur üzerinden oynanan ligde, maçlarının tamamını kazanan Marmaris Belediyesi Gençlik Spor Kulübü Hidrojen Takımı şampiyon oldu.
Kenan Evren İ.Ö.O öğrencilerinden oluşan Hidrojen'in ardından ikinciliği Şehit Ahmet Benler İ.Ö.O öğrencilerinin yer aldığı Helyum adlı ekip aldı. Marmaris Koleji'nin Kartalları ise ligi üçüncü sırada tamamladı.
Marmaris Satranç İlçe Temsilcisi Fırat Cem Ağca, ligi şu sözlerle değerlendirdi:
“ İlçelerde Çocuk Liginin kurulabilmesi için en az yirmi takımın tamamlanması gerekiyordu. İl merkezlerinde bu koşul aranmamakta. Marmaris Koleji 4 takım, Beldibi İ.Ö.O 3 takım, İhsan Mermerci İ.Ö.O 2 takım ve Aksaz Turgut Reis İ.Ö.O 2 takım kurarak Ligin oluşumuna destek verdiler. 9 Takım ise çoğu Kenan Evren İ.Ö.O ve Şehit Ahmet Benler İ.Ö.O öğrencilerinden oluşan Marmaris Belediyespor Satranç Okulu sporcularından kuruldu.Türkiye genelinde toplam 37 il ve ilçede lig oluşturulabildi.
37 Ligin şampiyonlarının yarışacağı Türkiye Şampiyonası Nisan ayında gerçekleşecek.
İlçemizin birincisi Marmaris Belediyespor Hidrojen takımına Türkiye Şampiyonası'nda başarılar diliyorum.”
(Kaynak. marmarissatranc.com) www.marmarissatranc.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri