Cimbom'un "Devler Ligi" karnesi

Sarı-kırmızılı ekip, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde bugüne kadar 141 maç oynadı.

UEFA Şamiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında, 3 Nisan Çarşamba günü deplasmanda İspanya temsilcisi Real Madrid'le karşılaşacak Galatasaray, bu kulvarda tarihinde 141. maça çıktı.

UEFA tarafından ilk kez, 1955-1956 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası adıyla düzenlenen ve 1992-1993 sezonundan itibaren ismi UEFA Şampiyonlar Ligi olarak değiştirilen organizasyonda, sarı-kırmızılılar oldukça tecrübeli bir ekip olarak dikkati çekiyor.

"Devler Ligi"nde ilk maçını 1956-1957 sezonunda Romanya'nın Dinamo Bükreş takımına karşı deplasmanda oynayan "Cim Bom", bugüne kadar yaptığı 141 maçın 52'sini kazanıp, 35'ini berabere bitirdi ve 54'ünü kaybetti.

Sarı-kırmızılı ekip, rakip ağlara gönderdiği 185 gole karşılık ise kalesinde 199 gole engel olamadı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri