Çiftçilere sigorta uyarısı

(Fotoğraflı)

Manisa Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hasan Çebi, çiftçilere vakit geçirmeden Tarım Sigortaları Havuzu (TARSİM) sigortalarını yaptırmaları uyarısında bulundu.

Çebi, AA muhabirine yaptığı açıklamada TARSİM sigortasını yaptırmayan üreticilerinin başına gelen bir afetten dolayı herhangi bir yardım alma imkanlarının bulunmadığını belirtti.

2013 yılında ürünü hasar gören çiftçilere TARSİM kanalıyla yaklaşık 91 milyon liralık ödeme yapıldığını vurgulayan Çebi, şöyle konuştu:

"Manisa tarım açısından ülkenin lideri konumunda. Geçen yıl üzümde yaşamış olduğumuz don ve afet olaylarından dolayı üreticilerimiz büyük sıkıntı yaşadı. TARSİM kanalıyla Tarım Sigortaları Kanunu kapsamında ürünü hasar gören çiftçilerimize yaklaşık 91 milyon liralık ödeme yapılarak, çiftçilerimizin mağduriyetleri giderilmiş oldu. Yaklaşık 3 bin 800 çiftçimizin de bir yıl süreyle borçlarının ertelenmesi çalışması yapıldı. Üreticilerimizin 2014 yılı için vakit geçirmeden TARSİM sigortalarını mutlaka yaptırmalarını tavsiye ediyoruz."

Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) aracılığıyla verdikleri yüzde 50 hibe desteği ile üreticilerin tarım sanayisine büyük katkı sağladıklarını ifade eden Çebi, bu destekler ile Manisa'da bin 300'e yakın çiftçiye iş imkanı sağladıklarını sözlerine ekledi.

Muhabir: Salih Eren
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ