CHPlilerin Su Savaşı

Muğla'nın İki CHP'li Belediye Başkanı Kuyu Çalışmaları Yüzünden Karşı Karşıya Geldi.

Muğla'nın İki CHP'li Belediye Başkanı Kuyu Çalışmaları Yüzünden Karşı Karşıya Geldi.


Muğla'nın CHP'li Belediyesi ile Muğla Yatağan İlçesi'nin CHP'li Bozüyük Belediyesi kuyu çalışmaları yüzünden karşı karşıya geldi. Bozüyük Beldesi'nin Asar mevkisinde kuyu açma çalışmaları başlatan Muğla Belediyesi'nin çalışmalarını Bozüyük Beldesi durdurttu.

KÖYLÜLER BELEDİYENİN ARAÇLARINA EL KOYDU

Muğla Belediyesi tarafından Bozüyük'ün Asar mevkisinde su kuyusu açma çalışması başlatması belde halkını ayağa kaldırdı. Bozüyük'ün çiçeği burnunda CHP'li Belediye Başkanı Yaşar Gencel, yasal çerçeveler içinde Muğla Belediyesi'nin söz konusu mevkide suyu kuyusu açmalarına izin vermeyeceklerini belirtti.

İki CHP'li belediyeyi karşı karşıya getiren su kuyusu açma çalışmaları konusunda Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, çalışmalarının hukuk çerçevesi içerisinde yürütüldüğünü, hukuksuz hiçbir işlemde bulunmadıklarını söyledi.

KASABANIN SU İSYANI

Muğla Belediyesi şehir merkezinin 50 yıllık su ihtiyacını planlamak amacıyla 2000 yılının başında İller Bankası ve Devlet Su İşleri bazında gerekli başvurularını yaptı. Her iki kamu kuruluşu Muğla Belediyesi'nin bu isteğini yerinde bularak yasal prosedürlerini kısa sürede tamamladı. Gerekli izinleri 2002 yılında alınan Bozüyük Asar mevkisinde 7 yıl sonra kuyu açma çalışmaları dün başlatıldı.

Kuyu açma çalışmasını gören Yatağan Bozüyük kasabası ayağa kalktı. Bozüyük Belediye Başkanı Yaşar Gencel yaklaşık 500 belde halkı ile birlikte kuyu açma çalışmalarının yapıldığı Asar mevkisine gitti. Yüklenici firma yetkililerine mücavir alanları içerisinde böyle bir yapamayacakları uyarısında bulundu. Kasaba halkını karşısında gören yüklenici firma çalışmaları anında durdurdu.

CHP GENEL MERKEZİ EL KOYDU

Tepkilerin isyana dönüşmemesi için CHP Genel Merkezi iki CHP'li belediye arasındaki sorunu gidermek için hemen harekete geçti. Genel merkez bölgede bulunan MKYK üyesi Muğla Milletvekili Fevzi Topuz'u görevlendirdi. Topuz, Bozüyük Beldesi'ne giderek hem belediye başkanı, hem de kasaba halkıyla görüştü. Önce Asar mevkiindeki tansiyonu düşüren olası bir meydana gelecek olayı engelleyen Fevzi Topuz, Muğla'nın içme suyu ihtiyacı kadar, Bozüyük'ün de çıkarlarının önemli olduğunu belirterek, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü'nden konu hakkında kendisine bilgi verilmesini istedi.

ÇALIŞMAMIZ HUKUKSUZ DEĞİL

Muğla Belediye Başkanı Dr. Osman Gürün, Muğla'nın 50 yıllık içme suyunu planladıklarını ve bu plan dahilinde söz konusu mevkide kuyu açma yönünde tüm yasal prosedürleri 2002 yılında yerine getirdiklerini açıkladı. Muğla Belediyesi'nin hiçbir zaman hukuksuz ve yasal olmayan bir işleme başvurmadığını iddia eden Başkan Gürün, konuya ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı: “Muğlamızın uzun süre içme suyunu planlama çalışmalarını çok önce başlattık. 2000 yılların başında gerekli kamu kuruluşlarını da başvurularımızı yaptık. 2002 yılında her türlü yasal prosedürler yerine getirildi. Bizde İller Bankası tarafından ihale edilen kuyu açma çalışmasını yüklenici firmaya başlattık. Bozüyük beldemiz buna tepki koymuş. Biz hiçbir çalışmamızı hukuksuzluk içinde yapmadık. Her şey hukuk çerçevesinde devam ediyor.”

İÇME SUYUNA Bozüyük'Ü FEDA EDEMEYİZ

Muğla Belediyesi istemi üzerine İller Bankası tarafından ihale edilen Muğla'nın içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Bozüyük beldesinin Asar mevkisindeki kuyu çalışmalarını isyan bayrağını açtı. Çalışmaların başladığı Asar mevkiine giden 500 civarında kasaba halkı ile Belediye Başkanı Yaşar Gencel tepkilerini ortaya koydu. İş makinalarının jandarma tarafından korumaya alındığı Asar mevkiinde açıklamada bulunan Bozüyük'ün Belediye Başkanı Yaşar Gencel, içme suyuna Bozüyük'ü feda edemeyeceklerini söyledi.

''Bu durumun iki CHP'li Belediye Başkanı'nın karşı karşıya gelmesi değil, getirilmeye çalışılmasıdır'' diyen Başkan Gencel, “Elbette Muğlamızın da içme suyu ihtiyacı giderilmelidir. Ancak Bozüyüğümüzü yok ederek değil. Burada kuyu açma yer tespiti yanlış yapılmıştır. Bizim Muğla belediyemizle hiçbir sorunumuz yoktur olmazda. Tabiki Muğla Belediyesi'nin çalışmaları da hukuk çerçevesi içerisindedir. Muğla'nın içme suyu bir başka bölgeden karşılanmalıdır. Aksi halde kasabamızın yüzeysel suları ortadan kalkacağı gibi ekolojik dengesi de bozulacaktır. Yani Bozüyük yok olacaktır. Biz Bozüyük Belediyesi olarak bunu her türlü yasal zeminde mücadelesini vereceğiz.”

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı