BMGKnın daimi üyeleri imha taslağını görüştü

BM Güvenlik Konseyi'nin daimi üyeleri, Suriye'nin kimyasal silahlarının imhası için planlanan BMGK karar taslağını görüştü.

BM Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) daimi üyeleri ABD, Rusya, Fransa, İngiltere ve Çin'in temsilcileri Suriye'nin kimyasal silahlarına ilişkin çıkarılması planlanan BMGK karar taslağını görüştü.

ABD'nin BM Misyonu'nda gerçekleşen ve yaklaşık 1 saat süren gayriresmi toplantının ardından herhangi bir açıklama yapılmadı.

Görüşmede Rusya ve ABD arasında Suriye'nin kimyasal silahlarının imha edilmesi anlaşmasına ilişkin çıkarılması planlanan BMGK kararının detaylarının ele alındığı öğrenildi.

Çıkarılması planlanan BMGK kararının BM Şartı'nın 7. bölümü kapsamında olup olmayacağı ve kimyasal silah kullanımının Uluslararası Cea Mahkemesi'ne sevk edilmesinin metne girmesi konusunda görüş ayrılığı bulunduğu ifade edildi. 

Tarafların, toplantıda tartışılan konuları başkentleriyle paylaşacakları ve yarın tekrar bir araya gelmelerinin planlandığı belirtildi. 

Suriye'de kimyasal silah kullanıldığının BM raporuyla teyit edilmesi üzerine başta BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun olmak üzere dünya liderleri BM Güvenlik Konseyi'ne bir an önce harekete geçme çağrısında bulunmuştu.

MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor
O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR
Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti