Bisiklet yolcuları Marmaristen geçti

Bisiklet kullanımının sağlıklı yaşama olan katkısına dikkat çekmek amacıyla, “NowWeBike” (şimdi bisiklet zamanı) sloganıyla Muğla'dan Belçika'nın Başkenti Brüksel'e gitmek üzere yola çıkan 4 gönüllü bisikletçi Marmaris'e geldi

Muğla- Brüksel turu kapsamında ilçeye gelen dört gönüllüyü, 19 Mayıs Gençlik Meydanı'nda Marmaris Belediyesi Meclis Üyesi ve  Bisiklet Rotaları Projesi'nin Genel Koordinatörü İsmet Kamil Öner ile gazeteciler karşıladı.
 
Şimdi Bisiklet Zamanı “NowWeBike” proje koordinatörü ve Muğla Enerji Verimliliği Çevre Koruma-ENVERÇEVKO Derneği Başkanı Feridun Ekmekçi, Muğla bölgesi için beş gün ayırdıklarını belirtirken şunları söyledi: " Bizler bu turumuzu 8 aylık planlamadan sonra geçekleştirdik ve 24 Temmuz tarihinde Valimizin de geleneklerimizden dolayı arkamızdan su dökmesiyle birlikte  çıkışımızı yaptık. Sağlıklı yaşam için fiziksel aktiviteye, hareketli yaşama  dikkat çekmek istiyoruz,. ISCA tarafından 2012'de başlatılmış ve Avrupa genelinde yaygın olan fiziksel hareketsizliğe karşı mücadele etmek, spor ve fiziksel aktiviteyi daha da yaygınlaştırmak için but turumuzu sınır ötesine taşıdık. Avrupa Spor Haftası'na da destek sağlamayı amaçlayan etkinliğimizin finali, Brüksel'de Avrupa parlamenterlerinin ve yerel yöneticilerin de katılacağı büyük bir törenle yapılacak.” Konuşmaların ardından bisikletçiler, Brksel'e kadar uzanacak yollarında İsmet Kamil Öner tarafından uğurlandı. 
 
47 GÜNDE 13 ÜLKE SINIRINI  GEÇECEK
Avrupa'da Fiziksel Hareketliliği teşvik eden Şimdi Hareket Zamanı “NowWeMOVE” etkinliklerinin bir parçası olan' Şimdi Bisiklet Zamanı “NowWeBIKE” bisiklet  turu, 24 Temmuz Cuma günü saat 18.45'de'  Muğla Konakaltı Kültür Merkezi'nde verilen kokteyl ve ardından gerçekleştirilen uğurlama ile start almıştı. Biri kadın, dört gönüllü bisikletliden oluşan takım, 2700 km. pedal çevirerek, sekiz farklı “EuroVelo” bisiklet rotası ağını kullanarak, 13 ülke sınırını geçecek ve turu 47 günlük bisiklet yolculuğundan sonra 9 Eylül'de Brüksel'de bitirecek ve Avrupa Parlamentosunun  büyük kapanış etkinliğine katılıp yerel yöneticilerle ve milletvekilleriyle görüşecek. Takım, Türkiye'de Muğla, Yatağan, Bodrum, Ortaca, Dalyan, Köyceğiz, Gülağzı, Ula, Marmaris, Didim,  İzmir,  Akhisar, Bursa, Kadıköy-İstanbul, Çorlu, Edirne şehirlerini geçerek Bulgaristan'a devam edecek. 
 
GÜNDE 60 KİLOMETRE PEDALLAYACAKLAR
47 gün boyunca her gün ortalama 60 km. pedal çevirecek olan takım üyeleri, kendi eşyalarını ve kamp malzemelerini de bisikletlerinde taşıdıkları görüldü. 
 
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor
NAZAN ÖNCEL TÜRKİYE TURNESİNİN STARTINI VERDİ
ÇEKİN YENER'DEN DEVLERİN AŞKI
MARMARİS KADIN CİNAYETİYLE ÇALKALANIYOR!..