Bir olasılık teorisi

.

Demir kartallar, Sultanahmet semalarında sorti yapıyor.
     Uçak sesleri yeri göğü inletiyor, kulakları sağır ediyor âdeta...
     Meydanda mahşeri bir kalabalık... Yüzbinlerce kişi...
     İnsanlar akın akın geliyor.
     Bu bir gövde gösterisi.
     Jetlerin her sortisinde, gökyüzü yırtılıyor sanki.
     Dünya, merkez üssü Sultanahmet olan bir deprem yaşıyor. Yeryüzü sarsılıyor. Herkesin gözü Sultanahmet'te... Bugünden sonra hiçbir şeyin eskisi gibi olması mümkün değil.
     Peki, bugün neler oluyor?
     Başkent, nota üstüne nota alıyor. Başta Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa, neredeyse bütün dünya "Hata yapıyorsunuz, derhal müdahale edin, durdurun olayları, pişman olacaksınız" diyor.
     Ama nafile.
     Hiç kimsenin durmaya, durdurmaya niyeti yok. Başkan, Beyaz Saray'da bu gelişmeleri yakından takip ediyor. CNN, Sultanahmet Meydanı'nda yaşananları saniye saniye canlı yayınlıyor. Körfez Savaşı ve 11 Eylül saldırılarının ardından dünya ilk defa aynı noktaya kilitleniyor canlı yayınlarla. Milyarlarca insan, Sultanahmet Meydanı'ndaki gelişmeleri hayretle izliyor.
     İslâm dünyası, olanı biteni merakla takip ediyor. Milyonlarca Müslüman karmaşık duygular içinde. Herkes, bu işin sonunun ne olacağını merak ediyor.
     Sultanahmet'te 2 milyona yakın kişi toplandı. En küçük bir taşkınlık yok. Ne slogan, ne de arbede. Milyonların sessizliği var meydanda.
     CNN'in canlı yayınını, sinirden dudaklarını ısırarak izleyen Amerikan Başkanı;
     - "Kahretsin, ne yapıyor bunlar" diye fırlıyor koltuğundan. Masanın üzerindekileri öfkeyle yere fırlatıyor.
     - "Pentagon'u arayın, derhal buraya, Beyaz Saray'a gelsinler" diye emir veriyor.
     Avrupa ülkeleri çıldırmış gibi. Ordular alarmda, emir bekliyor...
     Birkaç saat sonra Amerikan Deniz, Hava ve Kara Kuvvetleri, rotasını Türkiye'ye çeviriyor. Ankara'nın cevabı da gecikmiyor.
     Türkiye'deki bazı Amerikan üslerine, ani baskınlar yapılıyor. Amerikan askerleri, teslim alınıyor. Yunanistan, tüm üslerini Amerika ve Avrupa ülkelerine açtığını duyuruyor.
     Neredeyse altı asır sonra Ayasofya Camii'nin minaresinden ilk defa ezan okunacaktı.
     Sonra ne mi oluyor?
     Sonrasını -hâlâ okumadıysanız- MEHDİX'ten öğreneceksiniz. Turgay Güler'in kitabından... "Olasılık Teorisi"dir bu kitap... Roman mı? Belki... Belki de bir feraset açılımı...
     "Popüler" yayınlarından... Benim elimdeki 13. baskı...

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Köşe Yazıları Haberleri