Marmaris Kaymakamı Ali Galip Saral, Sivil Toplum Kuruluşlarına yazılı bir açıklama göndererek; 11-12 Eylül 2012 tarihleri arasında Ticaret Odası toplantı salonunda, Avrupa Birliği Hibeleri konusunda yapılacak olan bilgilendirme toplantısına bütün sivil toplum kuruluşlarını davet etti.
Kaymakam Saral yaptığı yazılı açıklamada şu görüşlere yer verdi: “Başkanlık Makamı tarafından imzalanarak yürürlüğe giren “Terörün Finansmanıyla Mücadele eylem Planı ve Genelgesi’nde; küresel bir boyut kazanan terörle mücadelenin ülkelerin öncelikle gündemleri arasında yer aldığı, terör örgütlerinin varlık ve faaliyetlerinin kaynak teminine bağlı olduğu göz önüne alındığında terörün finansmanı ile mücadelenin, finansal olarak destek görmesini engellemek amacıyla terörün finansmanıyla mücadele kapsamında alınacak tedbirlerin, terörle mücadeleyi güçlendirmek için atılan en önemli adımlardan biri olacağı;
Finans kaynaklarının kurutularak terörün sonlandırılması için kurumlar arası koordineli bir çalışma ve işbirliğinin artırılmasının yanı sıra terör ve terörün finansmanıyla mücadele eden tüm birimlerin etkin ve sonuç odaklı çalışmalarının büyük önem taşıdığı belirtilmiştir.
Bu kapsamda terörün finansmanıyla mücadelenin etkin bir şekilde yürütülebilmesi bakımından söz konusu eylem planında 6’ncı amaç olarak belirlenen terörün finansmanı konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalar çerçevesinde, nu konuda sivil toplum kuruluşları olarak kamuoyu duyarlılığını artırıcı faaliyetlerde bulunulması ve buna yönelik yayınlar çıkarılmasını, ayrıca yapılan faaliyetlerden kaymakamlığımızın bilgilendirilmesi hususunda bilgi ve gereğini rica ederim” dedi.