BENGÜ - Gezegenini Anlatıyor

Türk popunun son dönemlerde arka arkaya hit şarkılar yakalayan cici kızı Bengü “Gezegen” albümünün nasıl ortaya çıktığını anlatan

“Gezegen”in Methini Önceden Duymuştum

Ben “Korkma Kalbim”den sonra bu şarkıyı geçecek bir şarkıyı nerden bulabilirim diye düşünürken tabi ki Serdar'ın kapısını çaldım. Ama şanssız bir dönemdi çünkü o da albüm hazırlıyordu ve kafası çok karışıktı. O bir de fabrika gibi olduğu için, evine bir gidersiniz otuz tane beste açar size. Onların arasından seçip albüme koyacaktım. Ben “Gezegen”i dinledim, “Gezegen”in methini de çok duymuştum önceden, hem menajerim hem de Serdar'la ortak arkadaşlarımızdan. Herkes beni böyle tabir-i caizse gaza getirince, ben de yola çıktım. Serdar'ın sahne aldığı gece klübüne gittim. Daha önce al bu senin olsun dediği bir şarkıyı yeni çıkacak bir arkadaşımıza vermişti. Ben de birazcık kırıldım açıkçası, o gece gittiğimde de hem kendini affettirmek için hem de ben çok istediğim için sahnede bir anda “Gezegen”i Bengü'ye veriyorum dedi. Hemen çok heyecanlanıp bir albüm çalışmasına başladık. Çok düşündük aslında biraz daha bekletelim mi, single mı yapalım diye. Ama zaten elimizde güzel şarkılar vardı, geçen albümde “Unut Beni”yi yapan Adnan Fırat'ın da elinde slowlar vardı. Ben “Telafi”yi okumayı çok istiyordum bir albümümde. Derken bir anda toplam 8-9 ayda yapılacak bir çalışmayı biz 3-4 ay içinde gece gündüz stüdyoda çalışarak bitirdik.

“Kedi Katili” Haberlerine İnanıp Tavır Aldılar

“Unut Beni” klibinin setinde çok tatlı bir kedimiz vardı Mucuk adında. Klipteki kedi fikri de Erol Bey'den gelmişti. Yalnız bir kadın, beyaz bir koltuk, beyaz bir kedi… Ben Mucuk'u kendime alıştırmak için sabahın köründe gittim hatta, bir veteriner vardı, sahibi de yanındaydı. Klibi çekerken ona bitkisel bir damla vermişler rahatlasın diye. Benim haberim de yok. Sahibi de biliyor, bunun hiçbir zararı yok. Ertesi gün gazeteyi bir açtım, kedi katili diye haberler… Halbuki ilgisi yok, ben çocukluğumdan beri hayvanlarla büyüdüm. Hatta bazı sanatçı ablalarımız bile bu habere inanıp, bana tavır aldılar. Kedi akşam 7-8 gibi setten ayrıldı biz de 11-12 gibi klibimizi bitirdik. Kedi sapasağlam hatta sonra doğum yaptı. Benim ablam basında görevli, Milliyet'te yazar, o da “Şuna bakar mısın, şarkının güzelliği konuşulacağına kedi öldürdü diye damga yedin” dedi.

Senin Kadar Güzel Söyleyemesem de…



“Telafi”yi Ebru'dan çok severek dinliyordum. Çok istemiştim hep söylemeyi, kendi sahnemde de söylerdim. Şarkı yıllar önce çıktığı için o zaman beş altı yaşında olan gençlerimiz şimdi 15 yaşındalar, onlara da şarkıyı hatırlatmak istedim. Altan Çetin de sağolsun verdi. Hatta Ebru'ya da üzerine “Senin kadar güzel söyleyemesem de ben de böyle söyledim” diye ufak bir not yazıp CD'yi gönderdim.

Benim Şarkılarım Bir Şeyler Anlatıyor



Benim şarkılarım bir şey anlatan şarkılar, bunu söylemekten hiç gocunmuyorum, mütevazılık yapamayacağım. Bazı şarkılar tekerleme gibi ama benim şarkılarım hep bir şeyleri anlatıyor. “Gezegen”de mesela bir hüzün var. “Korkma Kalbim”de de öyle.

Polemikler Çok Gereksizdi



Daha önce kendimi tutamıyordum. Çok gereksizmiş şimdi izliyorum, bakıyorum, hiç yakıştıramıyorum kendime. Çünkü zaten şarkılar yarışıyor, ben orda biraz oltaya geldim. Bana laf edenlere cevap verdim, daha hanım durabilirdim, biraz cazgır durdum. “Bir bakkal albümü yapayım” gibi bir şey demedim, bu albümü piyasaya çıkarttıktan sonra bütün röportajlarımda mütevazı tavrımı hep korudum. Bazen kendimi tutamadığım olabilir tabi, büyük konuşmayayım. Hepimiz başarılı işler yapıyoruz. Geçen sene gündem bayağı bir bakkal geyiğiyle meşgul oldu. Zaten popüler bir şey yapıyoruz. Bu da kötü bir şey değil. Sadece kendimiz için müzik yapamayız, halkın beğenisi çok önemli.

Pardesü mü Giyecektim



Ben kendime çok bakan bir insanım, spor yapıyorum. Gencim daha, görsellikle bütünleşen bir iş yapıyoruz. Ben 100 kilo olup da insanların karşısına çıkıp şarkı söyleyemem, bu ayıp birşey. Kendime bakıyorum ve güzel fotoğraflar veriyorum. Kaliteli bir kapak hazırladık yine Lara Sayılgan çekti fotoğrafları. Beğenildi de çok. Yaz albümü zaten böyle olması gerekiyordu. Pardesü giyip çektirmedim yani.


Aranje Kıyafet Gibi



“Tek Başına”yı ben İlhan Şeşen'in sesinden, Grup Gündoğarken'den çok severek dinlerdim. Benim gençliğe adım attığım zamanların şarkısı. Bu da “Telafi” gibi albüme koymak istediğim bir şarkıydı, Erol Bey de onayladı. İyi ki söylemişiz. Çok hüzünlü bir şarkı. Ödül Erdoğan'ın çok büyük bir başarısı bu aranje. Şarkılarda aranje kıyafet gibi, yakışmadığı zaman hiçbir işe yaramıyor biz ne kadar güzel söylersek söyleyeyim, o yüzden onun da emeği çok büyük. Bazen şarkıcı kötü oluyor, şarkı kötü oluyor ama öyle bir aranje oluyor ki insanlar seviyorlar.

Zirveye Doğru Koşarak Çıkacağım



Ben çok çalışkanım, hırslıyım. Emek verdiğim şey beğenildiği ve alkışlandığı zaman çok mutlu oluyorum. Bunu da konserlerde görüyoruz, eşimizden dostumuzdan, sokakta yürürken görüyoruz. Çok mutlu bir dönemdeyim, en güzel yazım diyebilirim. Daha çok çalışmaya devam. İşimi çok seviyorum, ekibimle çalışmayı çok seviyorum. Uzun yollar zirveye doğru koşarak çıkmaya devam edeceğim inşallah.

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı