Başörtüsünü çıkartmayacağız

Türkiye Wushu Federasyonu İcra Kurulu Başkanı Akyüz, taolu kategorisinde mücadele edecek Zeynep Akyüz'ün başörtüsünden dolayı şampiyonadan men edilmek istenmesine ilişkin açıklama yaptı.

Abdurrahman  Akyüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, taolu kategorisinde mücadele edecek milli sporcu Zeynep Akyüz'ün başörtüsünden dolayı şampiyonadan men edilmek istenmesi nedeniyle Avrupa Wushu Federasyonuna itirazda bulunduklarını belirtti. Akyüz, olumsuz çıkacak bir kararın, Avrupa Wushu Federasyonu için "kötü sonuçlar" doğurabileceğini söyledi. 

Yaşananların üzücü olduğunu ifade eden Akyüz, şöyle konuştu:

"Böyle bir durumu beklemiyorduk. Geçen sene bu konuyu Fransa ve Ermenistan gündeme getirmişti ama reddedilmişti. Böyle bir karar çıkmadı. Zaten böyle bir karar çıksaydı biz geçen sene buna tepki verirdik. Böyle bir karar olsaydı bugün biz buraya gelmezdik, olmazdık. Avrupa Federasyonunun yarışmasına katılmazdık. Bizim bu konudaki tavrımız ve fikrimiz nettir. Başörtülü sporcularımızın medeni bir şekilde çıkartılıp, yarıştırılmasını ve hak ettikleri dereceleri almasını savunan bir federasyonuz."

Bir daha Avrupa şampiyonalarına katılmayacağım

Taolu kategorisinde bugün yapacağı mücadele öncesinde başörtüsü nedeniyle şampiyonadan men edilmekle karşı karşıya kalan dünya ve Avrupa şampiyonu Zeynep Akyüz ise yaşananlar sonrasında çok üzgün olduğunu kaydetti. 

Akyüz, "Bir aydır bu şampiyona için hazırlanıyorum. Emeğim boşa gitti. Çok üzgünüm, bir daha Avrupa şampiyonalarına katılmayacağım" diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri