Başkan Hasar; ''FARKIMIZA VARIN''

3 Ara­lık Dünya En­gel­li­ler Günü ne­de­niy­le bir basın açık­la­ma­sı yapan En­gel­li ve Aile­le­ri Bir­li­ği Der­ne­ği (ENABİRD

3 Ara­lık Dünya En­gel­li­ler Günü ne­de­niy­le bir basın açık­la­ma­sı yapan En­gel­li ve Aile­le­ri Bir­li­ği Der­ne­ği (ENABİRDER) Genel Baş­ka­nı Tul­gay Hasar; ‘’3 Ara­lık günü 1992 yı­lın­dan bu yana 3 Ara­lık Dünya En­gel­li­ler Günü Bir­leş­miş Mil­let­ler ta­ra­fın­dan ulus­la­ra­ra­ra­sı bir gün ola­rak kabul edil­miş­tir.

En­gel­li bi­rey­ler, ya­şa­dı­ğı­mız top­lu­mun ay­rıl­maz par­ça­sı­dır­lar. En­gel­li bi­rey­le­ri­mi­ze sahip çı­kıl­ma­sı, on­la­rın ya­şa­ma se­vin­ci ile top­lu­ma ka­zan­dı­rıl­ma­sı, bunun için çaba gös­te­ril­me­si, biz­le­rin, he­pi­mi­zin ortak görev ve so­rum­lu­lu­ğu­dur. Top­lu­mun ne­re­dey­se tüm ke­sim­le­ri­ni ya­kın­dan il­gi­len­di­ren ve önem­li bir top­lum­sal sorun ola­rak kabul edi­len en­gel­li­lik ko­nu­sun­da özel­lik­le son yıl­lar­da Dev­le­ti­miz­ce en­gel­li bi­rey­le­ri­miz ile ha­ya­tı el ele ve bir­lik­te pay­laş­mak, eşit bi­rey­ler ola­rak ya­şan­tı­mız­da yer al­ma­la­rı­nı sağ­la­mak, iş­gü­cü ve is­tih­da­ma ka­tı­lım­la­rı­nı temin etmek, özet­le en­gel­siz bir yaşam için etkin, kap­sa­yı­cı ve se­vin­di­ri­ci uy­gu­la­ma­lar, yeni dü­zen­le­me­ler ha­ya­ta ge­çi­ril­mek­te­dir. Unut­ma­ma­lı­yız ki en büyük engel, sev­gi­siz­lik ve du­yar­sız­lık­tır. En­gel­li bi­rey­le­ri­miz için has­sa­si­yet gös­te­re­rek, du­yar­lı­lık­la ha­re­ket ede­rek top­lum­sal bi­lin­ci ge­liş­tir­me­li, far­kın­da­lık ya­rat­ma­lı, so­run­la­rı­na ya­pı­cı çö­züm­ler ge­tir­mek için ça­lış­ma­lı­yız. İnsanı ha­ya­ta bağ­la­yan, ya­şa­ma gücü veren en önem­li duygu pay­la­şa­rak ya­şa­mak ve sev­gi­dir. En­gel­li bi­rey­le­ri­mi­ze her zaman hoş­gö­rü, sevgi ve an­la­yış­la yak­laş­mak, ih­ti­yaç ve bek­len­ti­le­rin­de yan­la­rın­da ola­rak on­la­rı ola­bil­di­ğin­ce mutlu kıl­mak, ya­şa­ma se­vinç­le­ri­ni kay­bet­me­me­le­ri için çaba gös­ter­mek, aile­le­ri­ne moral ve des­tek ver­mek ulvi ve bir o kadar da an­lam­lı bir yak­la­şım­dır. Bu duygu ve dü­şün­ce­ler­le 3 Ara­lık Dünya En­gel­li­ler Gü­nün­de ya­pı­la­cak et­kin­lik­le­rin en­gel­siz bir dünya için top­lum­sal bi­lin­cin ve far­kın­da­lı­ğın art­ma­sı­na ve­si­le ol­ma­sı­nı te­men­ni edi­yor, en­gel­li bi­rey­le­ri­miz ve aile­le­ri­ne sağ­lık, huzur mut­lu­luk, ya­şan­tı­la­rın­da ko­lay­lık­lar di­li­yor, sevgi ve say­gı­lar su­nu­yo­rum.”

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor
O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR
Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI