İddianın ciddiyeti Kemal Kaya'nın işi bu emniyete savcılığa kadar taşımasından kaynaklandı. Kaya'nın emniyete gittiği haberini alınca ben de İlçe Emniyet Müdürlüğüne gittim. Marmaris'teki tüm gazeteciler -Marmaris TV muhabirleri- hariç oradaydılar.
Kemal Kaya çıkışta da gazeteciler hiçbir şey açıklamayacağının çünkü devlet memuru olduğunu belirterek konuşmadı. Ben doğrusu Kaya'nın polise verdiği ifadesine de ulaşamadım. Dolayısıyla konu hakkında bildiğim tek şey Kaya'nın gazeteci ağabeyimiz Sadi Tonbul'a aktardıklarından ibaretti.
Tombul'un bize anlatımına göre Başkan olaydan bir gün önce Kaya'yı makamına çağırıp, burası ikimize dar ya sen gideceksin ya ben. Deniş ve eklemiş ben gitmeyeceğime göre sen istifa edeceksin Ve Kaya'ya bir tokat atıp tartaklayarak dışarı itmiş. Ertesi gün bu kez Kaya'nın makamına gidip sen hala istifa etmedin mi? diye sormuş bu arada başkan Acar'dan cesaret alan koruma Kaya'ya yumruk atmış
Şimdi bu iddia doğru ise Bu durumda başkan Acar derhal istifa etmelidir. Yok eğer böyle bir şey olmadıysa söylenenler sanal bir senaeyonun ürünü ise yani bu senaryo başkanı ve belediye yönetimini zor durumda bırakmak için bu yazıldıys bu senaryo sahipleride sert şekilde cezalandırılmalı diye düşünüyorum.
Dün belediye meclis toplantısı sonunda gazetecilerin konuyu ısrarla gündeme getirmeleri sonucunda da Acar olayla ilgili hiçbir şey bilmediğini kendisininde bu iddiayı şimdi duyduğunun ifade etti ve ekledi Olayı araştıracağız bakalımn ne olmuş bir bilgi edinirsek size açıklama yaparız dedi.
Ben Aklıselim hiçbir yöneticinin böyle bir olayın musebbibibi olacağına ihtimal vermediğimi için doğrusu bu darp olayına hala inanmış değilim. Bu yüzden haberi direk gazetemizde yer vermedik. .Buna rağmen gazeteci Sadi Tonbul içinde benim de bulundupum gazetecilerin emniyet önünde çekilmiş resimlerinin altına Kemal Kaya'ya destek için geldiler şeklinde bir yorum yazmış. Bunun gazetecilik ahlakına uyan bir tavır olmadığını belirtemek isterim. Ben oraya Kemasl Kaya'yı desteklemek için gitmedim haber için gittim. Bu böyle biline
Öte yandan ortaya atılan iddilarda çelişki dolu. Acar, bir gün önce Kaya'ya zor kullandıysa Kaya aynı akşam yada ertesi gün sabah neden direkt savcılığa gitmedi de Acar'ın Koruma darp edince gitti
Kamuoyu her iki taraftanda ayrıntılı açıklama bekliyor. Darp edildiğini, iddia eden Kemal Kaya iddiasını sadece dostu olan gazetecilerle değil, tüm gazetcilere söylemelidir. Dostalarına birşeyler anlatırken devlet memuru olduğunun unutan Kaya, nedense diğer gazeteciler gelince devlet memurluğu aklına geliyor.
Belediye başkanı Sayın Ali Acar'ında bu iddialar karşısında derhal bir basın toplantısı düzenleyip açıklama yapma sorumluluğu vardır. Marmaris kamuoyu bu açıklamayı bekliyor.