Bangladeş'te muhalefet lideri ev hapsinde

Bangladeş'te muhalefet lideri Ziya'nın cuma gününden bu yana evinden çıkmasına izin verilmiyor.

Bangladeş'te muhalefetteki Bangladeş Milliyetçi Partisi (BNP) Başkanı Begüm Halide Ziya'nın cuma gününden bu yana evinden çıkmasına izin verilmiyor.

Polisin muhalefet lideri ve eski Başbakan Ziya'nın başkent Dakka'daki evinin çevresine barikat kurduğu ve ana girişe kum yığdığı belirtildi.

Ziya, gazetecilere yaptığı açıklamada, hükümeti yasa dışı ve anti demokratik olarak nitelendirerek, istifa çağrısında bulundu.

Ülkeyi ve halkı korumanın herkesin sorumluluğu olduğunu vurgulayan Ziya, "Dışarı çıkmama izin verilmiyor. Halen muhafelet lideriyim. Neden bana bu şekilde davranılıyor? Beni hapsedemezsiniz" diye konuştu.

Bu arada, Dakka'daki İngiliz Yüksek Komiseri Robert Gibson'un Ziya'ı evinde ziyaret ettiği belirtilirken, görüşmenin ayrıntısına ilişkin bilgi verilmedi.

Begüm Halide Ziya, 5 Ocak'ta yapılacağı ilan edilen genel seçimlerin ertelenmesi ve seçime yeni oluşturulacak, hiçbir partiye bağlı olmayan bağımsız hükümetin kontrolünde gidilmesi talebiyle 24 Aralık'ta "Demokrasi Yürüyüşü" adı altında büyük yürüyüş çağrısında bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri