Ban Suriye'de "çözünmeden" endişeli

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Suriye'de askeri çözümün ülkeyi ''çözünmeye'' götürebileceğini belirtti.

Ban, BM'yi hedef alan Bağdat'taki saldırının 10. yıl dönümünde Cenevre'de düzenlenen konferansta, Suriye'de tarafları müzakere masasında çözüm bulmaya çağırdı.

Son aylar ve yıllardaki durumun Suriye'de askeri çözümün ülkeyi şüphesiz çözünmeye götüreceğini gösterdiğini belirten Ban, "Dünyanın harekete geçmesi için daha ne kadar vahşet olmalı" ifadesini kullandı.

BM Güvenlik Konseyi'nden artık Suriye krizine "sessiz tanıklık" yapmamasını isteyen Ban konseyin toplanması, Suriye'yi kurtarmak için son çare olabilecek demokratik geçiş parametrelerini oluşturması gerektiğini vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri