Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde, 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referandum için evet oyu istedi.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde, 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referandum için evet oyu istedi. Miting gibi düzenlenen iftar yemeğinde, Babacan demokrasinin çok iyi işlemediğini belirterek 1960'dan bu yana gerçekleşen darbeleri hatırlattı Babacan Halk oylamasının yapılmaması için çok engellemeye çalıştılar. Artık Türkiye'de darbe dönemleri bitsin mi?. Yoksa Türkiye ağır aksak kendi halinde, bulunduğu yerde patinaj yapsın mı?. İşte bunun kararını vereceğiz dedi.
4-5 Eylül tarihlerinde Dünya Enduro Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak Akdeniz Offroad Park alanını görmek için geldiği Fethiye'de düzenlenen iftar yemeğine katılan Devlet Bakanı Ali Babacan, 12 Eylül'de yapılacak olan referandum için halktan evet oyu istedi. İftar yemeğine katılan 4 bin kişi hep bir ağızdan Bakan Ali Babacan'a 'Evet' diye bağırarak söz verdi.
Akşam saatlerinde Dalaman'dan Fethiye'ye gelen Bakan Babacan ilk olarak 4-5 Eylül tarihlerinde Esenköy'de düzenlenecek olan Dünya Enduro Şampiyonası'nın 7. ayağına ev sahipliği yapacak olan Akdeniz Offroad Park pistini ziyaret etti. Bakan burada sporcuların piste gerçekleştirdiği gösterileri izleyerek bilgi aldı. Motosikletçiler, düzenlenecek olan şampiyonayla ilgili bakana bilgi verdi. Sporcular, yaşadıkları sıkıntıları da bakana aktardılar.
Bakan ardından beraberindekilerle Karaçulha beldesinde açılışı yapılacak olan benzin istasyonundaki iftar yemeğine geçti. 4 bin kişiyle iftar yemeğinde buluşan Bakan Babacan burada konuşmasını gerçekleştirdi. Babacan konuşmasının büyük bir bölümünü 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referanduma ayırdı. Üstüne basarak bu gerçekleşecek olan oylamanın parti oylaması olmadığını anayasa değişikliği için halk oylaması olduğunu belirten Ali Babacan Biz ekonomide hangi politikaları uygularsak uygulayalım, dönüyor dolaşıyor genel siyasi ortam hukuk düzeni, Türkiye'nin kalkınmasında belirleyici rol oynuyor. Türkiye'de biz artık belirli bir sınıfın bir bakıma üstünlerin hukuk değil gerçek anlamda hukukun üstünlüğü geçerli olsun istiyoruz. İşte bu önümüzdeki 12 Eylül tarihi Türkiye için çok önemli bir fırsat. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan herkes birinci sınıf demokrasiye layık diyoruz. Demokrasimiz maalesef çok iyi işlemiyor. Türkiye'de darbelerin sona ererek halkın egemen olduğu bir ortamı artık halkımız hak ediyor diyoruz. Biliyorsunuz anayasa mahkemesine giderek çok engellemeye çalıştılar. Türkiye 12 Eylül tarihinde çok önemli bir karar verecek. Artık Türkiye'de darbe dönemleri bitsin mi?. Yoksa Türkiye ağır aksak kendi halinde, bulunduğu yerde patinaj yapsın mı?. İşte bunun kararını vereceğiz dedi.
Babacan'dan sonra mikrofonu eline alan AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, iftara katılanlara dönerek Fethiye'nin yüzde elli evet oyu çıkaracağının sözünü istedi. Türkan 3 kez üst üste evet sözü verebilir miyim diye bağırdı. İftara katılanlar hep bir ağızdan 'Evet' diye bağırarak sözlerini bakana duyurdular.
İftarda Yusuf Çaylı il olmayı istedi
Karaçulha beldesinde düzenlenen benzin istasyonunun açılışı dolayısıyla düzenlenen iftar yemeğinde, Karaçulha Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Çaylı'da referanduma ilişkin konuşma gerçekleştirdi. Çaylı Her beldeye bir bakanın gelmesi nasip olmaz. Her ne olursa olsun ben MHP'liyim sayın bakanım AKP bakanı. Hükümetimizin bakanı yani. Onun için biz ev sahibi olarak bakanımızı ve ekibini kutluyoruz. Ben siyasette çekirdek yetiştim. Önümüzdeki 'Evet Hayır' oylamasında en hayırlısı neyse o olsun. Fakat bu oylama yapılırken çıkacak olan evet oyunun önünde Fethiye'nin il olmasını istiyoruz. Sayın bakanım lafı da uzatıyorum ama sana bir lafım yok diyerek sözlerini tamamladı.
Babacan İftarda EVET İstedi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, 4 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde, 12 Eylül'de gerçekleşecek olan referandum için evet oyu istedi.
Yorum Yap
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.