Aydın Ticaret Odası (AYTO) üyeleri, Yunanistan’ın İzmir Başkonsolosu Theodore Tsakiris'i ziyaret etti.
AYTO Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Sefa Yüksel ve Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Ülken ile üyelerin katıldığı ziyarette çeşitli konularda fikir alış verişinde bulunuldu.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Ülken, Yunanistan ile ticareti artırma niyetinde olduklarını belirtti.
Aydın’dan Yunanistan’a zeytin sıkma makineleri, tarım ve hayvancılık makineleri, basınçlı buhar kazanları, sodyum feldspat madeni gibi ürünlerin ihraç edildiğini aktaran Ülken, şunları kaydetti:
"Karşılıklı dış ticaretimizin artmasını arzu ediyoruz. Fiziki yakınlık dolayısıyla turizm sektöründe ortaklıklar kurabiliriz. Üyelerimize verdiğiniz vize hizmeti her iki ülkenin konomisine katkı sağlayan ekonomik gelişmelerin yaşanmasına neden oluyor. Bunu devam ettirme arzusundayız."
Başkonsolos Theodore Tsakaris de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Ekonomi Müsteşarı Lambis Kounalakis ise Yunanistan'ın ağır bir ekonomik krizden geçtiğini belirterek ortak yatırım talep ettiklerini kaydetti.
AYTO üyeleri ayrıca İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demitaş'ı da makamında ziyaret etti.
Muhabir: Suat Deniz
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş