Aydın'da okul müdürlüğü atamalarına tepki

Tüm Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Karakaşlı:- "Milli eğitimde keyfilikler, kişisel hesaplarla yapılacak tercihler ülkemizin geleceğine darbe indirmekle eşdeğerdir

Tüm Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Karakaşlı, Aydın'daki okul müdürlüğü için yapılan mülakatların objektif kriterlere dayanmadığını öne sürerek, "Milli eğitimde keyfilikler, kişisel hesaplarla yapılacak tercihler ülkemizin geleceğine darbe indirmekle eşdeğerdir" dedi.

Karakaşlı, yaptığı yazılı açıklamada, Aydın'da okul müdürlüğü için geçen hafta yapılan mülakatların objektif kriterlere dayanmadığını savundu.

Mülakatta, komisyon üyelerinin önlerinde adayların daha önce aldıkları sınav puanlarının bulunduğunu, bunun şüphe oluşturduğunu kaydeden Karakaşlı, açıklamasında ifadelere yer verdi:

"Mülakatta, daha önce sınavlarda yüksek puan alanların birçoğuna düşük puan verilmesini, düşük puanlı bazı kişilerin ise yüksek puan almasını kimse hakkaniyetle izah edemez. Bu mülakatla bir çok meslektaşımız mağdur edilmiş, onurları ile oynanmış, milli eğitime güvenleri sarsılmıştır. Milli eğitimde keyfilikler, kişisel hesaplarla yapılacak tercihler ülkemizin geleceğine darbe indirmekle eşdeğerdir."

Karakaşlı, mülakatın iptal edilerek objektif kriterlerle yeniden yapılmasını beklediklerini bildirdi.

Muhabir: Suat Deniz
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

BAŞKAN ÜNLÜ HAFTA SONU DA SAHADAYDI
Marmaris Genç İş İnsanları Derneği’nde Faik Caner Torunoğulları Dönemi
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
Ahmet Aras; ‘Ormanların Korunması Hepimizin Görevi’
MGC görev dağılımı yaptı
Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR