Avrupa'da Türk derbisi

Voleybol Kadınlar CEV Şampiyonlar Ligi 6'lı play-off turu ilk maçında iki Türk takımı Vakıfbank ile Eczacıbaşı VitrA yarın karşı karşıya gelecek.

Bu sezon CEV Şampiyonlar Ligi'nde oldukça başarılı bir performans sergileyen ve şu ana kadar oynadıkları bütün maçları kazanan Vakıfbank ile Eczacıbaşı VitrA arasındaki karşılaşma Burhan Felek Voleybol Salonu'nda saat 19.00'da başlayacak.

Kazanan tarafın Dörtlü Final'e yükseleceği eşleşmede rövanş maçı ise 14 Şubat Perşembe günü yine Burhan Felek Voleybol Salonu'nda yapılacak.

Ural: "Turu geçen taraf olmak istiyoruz"

Eczacıbaşı VitrA Menajeri Nalan Ural, Türkiye'de bayan voleybolunun lokomotifi olan iki takımın CEV kuralları gereği 6'lı play-off turunda karşı karşıya geldiğini dile getirerek, "İki takım da çok iyi oynuyor. Daha iyi konsantre olanın ve maç esnasında taktiği daha uygulayanın kazanacağı maçlar olacak. İki takım arasında güç dengesi var. Eşleşme çok çekişmeli iki maç sahne olacak. Sonunda kazanan Türk voleybolu olacak" diye konuştu.

Ural, Vakıfbank'ın geniş bir kadroya sahip olduğunu ve oyuncularının birbirleriyle oynamaya alışık olduğunu anlatarak, "Vakıfbank iyi voleybol oynuyor. Fakat bu tip maçlar psikolojik savaş şeklinde geçiyor. Sinirlerine hakim olan takım maçı kazanacaktır. Şampiyonlar Ligi en önemli hedefimiz. Kendimizi çok iyi hazırladık, turu geçen taraf olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Guidetti: "Hazırız"

Bu sezon oynadığı bütün resmi maçları kazanma başarısı gösteren Vakıfbank'ın İtalyan antrenörü Giovanni Guidetti ise, Eczacıbaşı VitrA ile yapacakları zorlu maçlara hazır olduklarını dile getirdi.

Guidetti, sezon başında koydukları hedeflere adım adım ilerlediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Şimdi önümüzde çok zorlu ve çekişmeli iki Eczacıbaşı VitrA maçı var. Dörtlü Final öncesinde en az o etap kadar önemli olan bu maçlar için hazırız. Oyuncularım da bu maçların önemini çok iyi biliyor. Özellikle son iki sezonda bu tür kritik maçları oynama tecrübesi edindik. Yarın da hem tecrübemizle hem kalitemizle hem de ev sahibi olmanın avantajıyla yolumuza devam etmek istiyoruz."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri