Arslan’dan Yıldırım’a önerge

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ali Arslan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması için soru önergesi verdi. Ali Arslan'ın soru önergesi şöyle;

Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Ali Arslan, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın cevaplaması için soru önergesi verdi. Ali Arslan'ın soru önergesi şöyle;

Vatan gazetesindeki bir köşe yazısında yer alan iddialara göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın “Evlerinize sokmayın” dediği Doğan Grubu gazeteleri, THY İstanbul-Paris seferini yapan uçakta bulunmamakta; sadece Vakit, Taraf, Sabah, Star, Takvim, Yeni Şafak gibi hükümete yakın gazetelerin olduğu iddia edilmektedir. Gazetecinin, Cumhuriyet ve Doğan gazetelerini ısrarla istemesi üzerine uçakta bulunan personel, gazetelerin yetişmediğini belirtmiştir. Haber üzerine THY Genel Müdürü tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyet Gazetesinin uçakta bulunmadığı itiraf edilmiş, nedeninin “araştırılacağı” söylenmiştir.

1. THY Genel Müdürünün uçakta Doğan grubu gazeteleri ve Cumhuriyet'in verilmemesi yönünde bir talimatı olmuş mudur?
2. Genel müdür hangi yetkiyle veya talimatla bu gazeteleri yasaklamıştır?
3. Başbakanın almayın, okumayın dediği gazetelerin uçakta bulunmamasını tesadüf olarak mı açıklayacaksınız?
4. Haber üzerine Genel Müdür tarafından yapılan açıklamada Cumhuriyet gazetesinin olmadığı itiraf edilmiştir. Cumhuriyet Gazetesinin neden bulunmadığı kamuoyuna ne zaman açıklanacaktır?
5. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gazeteleri boykot çağrısının bazı kamu görevlileri tarafından talimat olarak algılandığını düşünüyor musunuz? Yoksa bu olay THY Genel Müdürünün işgüzarlığından mı kaynaklanmaktadır?

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı