Ali Uzel Arazi Fiyatları Çok Yüksek

As Maris Gayrimenkul Yöneticisi Ali Uzel gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli projeleri olduğunu belirterek, müşterilerin emlakçıları tek tek dolaşmasına gerek kalmadan tek bir merkezden gayrimenkul alım-satımını gerçekleştirebileceğini söyledi.

As Maris Gayrimenkul emlak piyasasında yeni bir anlayış ve güven parolasıyla Marmaris’te hizmet vermeye devam ediyor. Profesyonel bir sistemle gayrimenkul alım satımında müşterilerine hizmet veren As Maris Gayrimenkul müşterilerin gayrimenkullerini hızlı ve güvenilir yollarla pazarlamasını gerçekleştiriyor. 

As Maris Gayrimenkul Yöneticisi Ali Uzel gayrimenkul piyasasıyla ilgili önemli projeleri olduğunu belirterek, müşterilerin emlakçıları tek tek dolaşmasına gerek kalmadan tek bir merkezden gayrimenkul alım-satımını gerçekleştirebileceğini söyledi.

“AMACIMIZ HIZLI VE GÜVENİLİR HİZMET"

  As Maris Gayrimenkul Yöneticisi Ali Uzel amaçlarının müşterilerinin taleplerine kısa sürede cevap vermek olduğunu belirtti. Uzel emlak sektöründe güven konusunun en önemli unsur olduğuna dikkat çekerek, “Şu an 150’ye yakın gayrimenkul portföyümüz var. Marmaris’teki çoğu inşaat şirketleriyle yakından ilgileniyoruz. Müşterilerimize gayrimenkullerini daha hızlı pazarlama imkânı sunuyoruz. Eğer müşterimizin emlak veya gayrimenkulü belli bir sürede satılmazsa oturup konuşuyoruz ve belli bir rakamda anlaşıp satın alıyoruz. Aynı zamanda inşaat arazileri satın alıyoruz. İsterlerse peşin alıyoruz isterlerse de daire karşılığı çalıştığımız inşaat firmalarıyla pazarlıyoruz” dedi.

 “1 ÇARPI 25 SİSTEMİNİ KURACAĞIZ”

Ali Uzel üyesi oldukları Marmaris Emlak Müşavirleri Derneği’ne yeni bir proje sunduklarını belirtti. Uzel bu sistemin tam anlamıyla oturmasıyla birlikte müşterilerin emlakçıları tek tek dolaşmasına gerek kalmadan alım-satım işlemlerini rahatlıkla gerçekleştirebileceğini söyledi. Uzel, Derneğe 1 çarpı 25 isimli yeni bir proje sunduk. Bu projedeki amacımız emlak ve gayrimenkul üzerine çalışan arkadaşlarımızın sıkıntısı şuydu: Gayrimenkulünü satmak isteyen müşterilerin çoğu 4-5 tane gayrimenkulcüye aynı anda gayrimenkulünü veriyor. Bu kez emlakçılar arasında sıkıntı doğuruyor kimse tabelalarını koyamıyordu. Tabela konulmadığı için de satışlarını yapmakta zorlanıyorlar. Hatta bazen aynı Emlak’a bakmak için 2-3 emlakçı aynı anda gidiyor ve bu durum sıkıntı yaratıyor. Bizde bu sıkıntıların önüne geçebilmek için 1 çarpı 25 projesini sunduk derneğimize. Bu projede müşteri bir kişiye gelecek bir kişiye geldiği zaman 25 tane emlakçısı olacak. Yani 25 tane emlakçıyı bu sistemin içerisine üye yapacağız. Aynı zaman 1 çarpı 25 üyesi olarak ortak bir internet sayfası kurulacak. Emlakçılar arasındaki çekişme ve haksız rekabette bu sistem sayesinde ortadan kalkmış olacaktır. Hem emlakçılar açısından hem de müşteriler açısında iyi bir sistem olacaktır. Müşteri emlakçıları dolaşmak yerine bir emlakçıya geldiği zaman 25 emlakçıya sahip olacaktır. Bir emlakçı o gayrimenkul ve ya Emlak’a tabelasını koyduğu zaman 25 emlakçı onu pazarlayabiliyor. Bu sistemle emlakçılar arasında daha profesyonel bir çalışma olmuş oluyor ayrıca kurumsal bir yapıya bürünmüş oluyorlar. Bu sistemi emlak müşavirleri derneği de onaylıyor. Eğer ki müşteri bir sıkıntı yaşarsa direk dernek devreye giriyor. Müşteri evinin ucuz satıldığı ve birden çok kişiye satıldığı gibi sıkıntılardan bu sistemle kurtulacaktır. Kötü niyetli emlakçıları ve ayakçıları bu sistemle ortadan kaldırmış oluruz. Sistemin alt yapısını hazırladık yakın zamanda uygulamaya koymak için çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

 MARMARİS’TEKİ EMLAKÇI ENFLASYONU

  Uzel, Marmaris’te işini profesyonel şekilde yapan emlakçıların bulunduğunu ancak bunun yanında çok sayıda ‘ayakçı’ tabir edilen kişilerinde sektöre zarar verdiğini söyledi. Uzel, “Derneklerde her yıl emlakçılar için kurs açılıyor. 300- 500 TL verilip emlak müşaviri ya da emlakçı belgesi alınıyor. Öncelikle bu kurslar yetersiz kalıyor. Bu kursları daha profesyonel yapmak gerekiyor. İnsanların bu belgeleri bu kadar kolay temin etmemeleri gerekiyor. Emlakçı enflasyonu olmasındaki en büyük etken dernekler. Üye toplamak için verilen bu belgeler ve üye toplama kaygısı sektöre büyük zarar veriyor” diye konuştu.

 “ARAZİ FİYATLARI ÇOK YÜKSEK”

  Uzel, Marmaris’te genel anlamda bir konut sıkıntısı yaşanmadığını ancak arazi fiyatlarının çok yüksek olduğunu ifade etti. Uzel, “Marmaris’te genel olarak bir konut sıkıntısı yaşanmıyor. En büyük sıkıntı arazilerin çok pahalı olmasıdır. İkincisi ise inşaat izinlerinin kısıtlı olmasıdır. Bu durum da fiyatların yükselmesine neden oluyor. Binalara yükseklik izni verilirse bu sıkıntı biraz daha azalabilir. Bu izin verilirse hem yeşil alan katledilmemiş olunur. Yatay inşaat yerine dikey inşaat yapmak yeşil alanı da korur. Bu durumda ne yazık ki yeşil alan katledilmiş oluyor” şeklinde konuştu.

 VATANDAŞ EMLAK İŞLERİNDE NEYE DİKKAT ETMELİDİR?

 Uzel vatandaşların emlak alım- satımında profesyonel emlak müşavirlerini ve emlakçıları tercih etmesi gerektiğini söyledi. Uzel, “İlk önce emlakçı belgesi kontrol edilmelidir ve kurumsal olarak bir derneğe üye olup olmadığına bakılmalıdır. Ayrıca mutlaka bu işi yapan arkadaşın Marmaris Ticaret Odası’na üye olması gerekiyor. Bunlar aynı zamanda vatandaşa bir güvencedir. Vatandaş bir sıkıntı yaşadığı zaman en azından muhatap olabileceği bir kurum bulabilmelidir karşısında. Sorunu bu kurumlar aracılığıyla mutlaka çözebilir. Zaten işini profesyonel yapan bir emlakçı bu kurumlara üye olmuştur. Vatandaşımız kurumsal ve profesyonel çalışan emlak müşavirlerini tercih etmelidir.

 “MUTLAKA SÖZLEŞME YAPILMALIDIR”

  Uzel vatandaşların çalıştıkları emlakçılarla mutlaka sözleşme yapması gerektiğinin altını çizdi. Uzel, “Müşterilerin mutlaka sözleşme yapması gerekiyor pazarlayan firmayla. Müşteriler genelde sözleşme yapmaya yanaşmıyor. Bu sözleşme yapılmadığı zaman ileride kendileri de sıkıntı yaşayabiliyorlar. Bir itilaf durumuna düşünce müşteri elinde hiçbir evrakı olmuyor. Mahkemeye de verseler sonuç elde edemiyorlar ve büyük sıkıntı içerisine düşüyorlar. Emlakçı veya emlak müşavirleriyle mutlaka ve mutlaka sözleşme yapsınlar” dedi.

İSKANDİNAV ÜLKELERİNİN TALEPLERİ ARTTI"

   Yabancılara emlak satımı konusuna da değinen Uzel, İskandinav vatandaşlarının so zamanlarda büyük bir talebinin olduğunu ifade etti. Uzel bu talepin genelde Antalya ve Alanya üzerine yoğunlaştığını belirterek, Marmaris’in tanıtım konusunda geride olduğunu dile getirdi. Uzel sözlerine şöyle devam etti: “Bizim en büyük müşterilerimiz İskandinav ülkeleri olan Norveç, İsveç, Danimarka ve Finlandiya. Avrupa ülkelerinde bu dönemde büyük bir ekonomik sıkıntı var. Ancak İskandinav ülkeleri Avrupa’nın bu sıkıntılı dönemini kazanca çevirdiler. Onlar için burada Pazar çok geniş ve baya bir talep var. Aldığımız verilere göre Antalya ve Alanya bölgesinde 3 bin 500’e yakın İskandinav ülkesi vatandaşları emlak alımı yapmıştır. 5 bin Norveçli de emlak almak için sırada bekliyor. Yabancıların emlak alımında devletimizin uyguladığı yeni kolaylıklar da etkili olmuştur.”

 “EN BÜYÜK SIKINTI HAVAALANI”

Marmaris’te havaalanı olmamasının turizm kadar emlak sektörünü de olumsuz etkilediğini belirten Uzel, “Marmaris’in bir tanıtım eksikliği var. Antalya ve Alanya bölgesi yabancılara emlak satışı konusunda ciddi rakamlara ulaşırken Marmaris’te bu durum çok geridedir. Bunun en büyük nedeni de tanıtım eksikliği ve havaalanı olmayışıdır. Marmaris yakınlarına bir havaalanı mutlaka gerekiyor. Artık uçak biletleri de çok ucuz. Hafta sonu tatili için bile Türkiye’yi tercih eden turistler var. Bu durumdan Marmaris olarak faydalanmamız gerekiyor” dedi.

 KİRALIK EV SIKINTISI

  Son olarak Marmaris’teki kiralık ev konusuna değinen Uzel bu sıkıntının önümüzdeki yıllarda da devam edeceğinin sinyallerini verdi. Uzel, “Marmaris’te kiralık ev sıkıntısı oldukça fazladır. Yapılaşma baya var ancak genelde yazlıkçıların aldığı evler olduğu için kiraya vermeyi tercih etmiyorlar. Yazın da zaten kendileri kullanıyor. Bu kadar inşaat olmasına rağmen kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Bunun için belediye gibi TOKİ gibi kurumların bir inşaat sistemi uygulaması gerekiyor” dedi.
 

Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı
Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Joep Wijnands Başkan Ünlü'yü ziyaret etti
BAŞKAN ÜNLÜ HALKIN İÇİNDE PAZAR MESAİSİNDEYDİ!
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Turnuvası düzenlendi
Otogar Yolunda İkinci Etap Çalışmaları Devam Ediyor