Ağaçta asılı kalan paraşütçüyü kurtarma operasyonu -Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan sonra düşen ve ağaçta asılı kalan Ukraynalı turisti, AKUT ekipleri 6 saatlik çalışma sonucu kurtardı

MUĞLA Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan sonra düşen Ukraynalı turist, AKUT Fethiye ekibince kurtarıldı.

MUĞLA Fethiye'nin Ölüdeniz beldesindeki Babadağ'dan yamaç paraşütüyle atlayış yaptıktan sonra düşen Ukraynalı turist, AKUT Fethiye ekibince kurtarıldı.

Ölüdeniz'e tatil için gelen Ukraynalı turist Vadim Haritonav, bin 900 metrelik Babadağ'dan tekli atlayış yaptı. Atlayıştan kısa süre sonra paraşütü kapanan Haritonav, bin 400 metre yükseklikten düşerek önce kayalara çarptı, ardından bir ağaçta asılı kaldı.

Haritonav'un düştüğünü gören diğer paraşütçüler, jandarma ile 112 Acil Servis ekiplerine haber verdi. Haritonav'un düştüğü yere ulaşan jandarma ekipleri, ağaca asılı kalan paraşütçüyü yere indirdi.

Sol kolu kırılan ve ayak bileği incinen Haritonav'ın bulunduğu yerden alınması için AKUT Fethiye ekibi çağrıldı. Sedyeye alınan Haritonav, sarp ve kayalık arazide 8 kişilik AKUT ekibinin yardımıyla 6 saatlik çalışmayla bölgede hazır bekletilen ambulansa getirildi. Fethiye Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan Haritonav'ın hayati tehlikesinin bulunmadığı öğrenildi.

Muhabir: Utku Uçrak

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberler Haberleri