AFYONKARAHİSAR Afyonkarahisar Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezinde "gece radarı" uygulaması yapılacak.
İçişleri Bakanlığı öncülüğünde oluşturulan "Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi Eşgüdüm Kurulu" tarafından 2013-2014 yıllarının, emniyet kemeri ve hız kontrolü yılı ilan edilmesinin ardından, "güvenli trafik"te pilot il seçilen Afyonkarahisar'da trafik denetlemelerine "gece radarı" uygulaması da eklendi.
Seyir halinde ve sabit olarak yapılacak uygulamalarla ölümlü ve yaralanmalı trafik kazalarının en aza indirilmesinin hedeflendiği belirtildi.
Gece görüşlü radar sistemi, Atatürk Caddesi'ndeki uygulamayla tanıtıldı.
Özellikle geceleri araç sürücülerinin daha hızlı araç kullandıklarını ve bunların da trafik kazalarına adeta davetiye çıkardığını anlatan emniyet yetkilileri, gece görüşlü radarla kazaların önüne geçilmesinin planlandığı ifade etti.
Muhabir: Ali Kemal Akan
Yayıncı: Sedat Gök