ABD sağlık sitemine Türk imzası

İEÜ Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ünlütürk'ün yaptığı 3 yazılım programı, ABD'deki hastanelerde kullanılmaya başlandı

İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mühendislik ve Bilgisayar Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Süleyman Ünlütürk'ün, ABD'deki hastanelerde hemşirelerin çalışma düzeninin adil bir şekilde yapılması ve hasta bilgilerinin güvenliği amacıyla hazırladığı 3 yazılım programı, bu ülke hastanelerinde kullanılmaya başlandı.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamaya göre, Ünlütürk'ün, General Electric'in talebi üzerine ABD'deki hastanelerde hemşirelerin özellikle çalışma sisteminde yaşadıkları sıkıntılar ile hasta bilgilerinin güvenliğinin sağlanması konusunda hazırladığı 3 yazılım, ABD sağlık sisteminde kabul gördü.

Ünlütürk'ün başkanlığında ekip tarafından hazırlanan ve patenti alınan yazılımlardan ilki, hastaların sağlık durumları da dikkate alınarak her hemşireye 3 hasta düşecek şekilde iş planlamasının yapılmasına yararken, diğer 2 program ise acil servise gelen hastaların bilgilerinin, yaygın uygulamanın aksine ülke yasalarıyla uyumlu şekilde sadece sorumlular tarafından görülebilmesini ve hasta bilgilerinin farklı üniteler arasında güvenli paylaşımını sağlıyor.

Muhabir: Ufuk Kırabalı
Yayınlayan: Nevbahar Kabaklı

GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ