AB GÜMRÜKLERİ

Değerli okurlar geçtiğimiz aylarda yine burada yazmıştım Avrupa Birliği yeni çıkarttığı ve uygulamaya başlanan kanun/kural ile AB dışından gelen herkesin parmak izleri ve resimleri çekilerek kayıt altına alınıyor.

Bundan dolayı gümrüklerde AB vatandaşı veya AB’de oturma izni olmayan hangi ülkeden olursa olsun, hangi renk pasaport sahibi olursa olsun bu işlemden geçecek.

Bu durum bilhassa yaz aylarında gümrüklerde büyük yığılma olacağını şimdiden gösteriyor.

Almanyada Emniyet mensupları arasında konuşulan ise yeşil pasaport ve AB’de oturma müsaadesi olanların pasaportları ile girenler olduğu tespit edildiğinden bu karar alınmış.

Bu durumda herkesin parmak ve avuçiçi izi ile resimleri retina kaydı ile çekilecek ve bazı sorular sorulacak.

Bu durum bilhassa yaz aylarında merkezi havaalanlarında büyük bekleme kuyrukları oluşturacağı için

AB vatandaşlarının ayrı bir kapıdan beklemeden geçmeleri sağlanacak ve aynı zamanda turistlerin belirlenen süreyi geçirmeleri halinde ülkeden çıkarken ceza uygulanacak.

Yaz aylarında bilhassa Yunan adalarında hayli beklemeler olacağı anlaşılıyor.

Dışardan bakıldığı zaman durum tüm AB’de sanki “Kapı Vizesi” tekrarı uygulaması gibi olduğu görülüyor.

AB vatandaşları ise hiç beklemeden, soru bile sorulmadan geçiyor.

İlerde bu tip kontrollar şüphesiz daha da zorlaşacak giriş çıkış durumları Türkiyenin ithalat-ihracatına da mutlaka etki edeceği şimdiden düşünülerek AB’ye girmek için bütün imkanların kullanılması ülkenin menfaatine olacağı kesin, aksi halde büyük ayırımlar olacak ve biz bu işten zararlı çıkacağımız daha şimdiden görülüyor.

Dikkat edecek olursanız kanun ve kuralları delmenin Avrupada ne kadar hassasiyetle takip edildiği ve hemen gerekli işlemlerin yapıldığını görüyoruz, artık bu eski adetlerden vazgeçmemiz ve kurallara uymayı öğrenmemiz şart, ancak ikide bir çıkarılan aflarla buna da mani olunuyor gibi görünüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Köşe Yazıları Haberleri