AA Finans 2. çeyrek Büyüme Beklenti Anketi sonuçlandı

AA Finans Beklenti Anketi'ne göre ekonomistler 2013 ikinci çeyrek büyümesinin yüzde 3,5 olmasını bekliyor.

AA Finans'ın TÜİK tarafından 10 Eylül Salı günü açıklanacak büyüme verilerine ilişkin beklenti anketi sonuçlandı.

18 ekonomistin katılımı ile gerçekleştirilen anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin 2013 yılı 2. çeyrek büyümesi beklentilerinin ortalaması yüzde 3,5 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin 2. çeyrek büyümesi beklentileri, en yüksek yüzde 4, en düşük ise yüzde 2,3 aralığında yer aldı.

Öte yandan yılsonu büyüme beklentisini bildiren 17 ekonomistin yıl sonu büyüme beklentilerinin  ortalaması da yüzde 3,5 oldu. Ankete katılan ekonomistler arasında yıl sonu büyüme beklentisi en yüksek yüzde 4,1 ve en düşük yüzde 3,0 seviyelerinde kaldı. 

2012 yılı 2. çeyrekte Türkiye ekonomisi yüzde 2,9 büyürken, yılın tamamında ise büyüme yüzde 2,2 düzeyinde gerçekleşmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri