77 şüpheli var

Ergenekon Soruşturmasının İkinci İddianamesi 8 Mart 2009'da Tamamlandı. Bin 909 Sayfalık İddianame 10 Mart 2009 Tarihi İtibariyle Uyap Sistemi Üzerinde 13.ağır Ceza Mahkemesi'ne İletildi.

Ergenekon Soruşturmasının İkinci İddianamesi 8 Mart 2009'da Tamamlandı. Bin 909 Sayfalık İddianame 10 Mart 2009 Tarihi İtibariyle Uyap Sistemi Üzerinde 13.ağır Ceza Mahkemesi'ne İletildi.



Ergenekon soruşturmasının ikinci iddianamesi 8 Mart 2009'da tamamlandı. Bin 909 sayfalık iddianame 10 Mart 2009 tarihi itibariyle UYAP sistemi üzerinde 13.Ağır Ceza Mahkemesi'ne iletildi.
İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nce yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi: "12 Haziran 2007 tarihinde İstanbul ili Ümraniye ilçesinde bir evde ele geçirilen patlayıcı maddeler sebebiyle başlatılan ve müteakip tarihlerde genişletilerek sürdürülen soruşturmayla ilgili olarak 10 Temmuz 2008 tarihinde açılan birinci kamu davasından sonra sürdürülen soruşturmanın ikinci aşaması tamamlanmış ve İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın CMK'nın 250'inci maddesi ile yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği'nin 08.03.2009 tarih ve 2009-551 soruşturma sayılı iddianamesi ile ikinci kamu davası açılmıştır. Toplam 1909 sayfadan ibaret olan bu iddianame 10 Mart 2009 tarihinde UYAP sistemi üzerinden 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ne tevzi edilmiştir. Bu iddianamede 21 tutuklu 35 tutuksuz olmak üzere 56 şüpheli mevcut olup yakın tarihlerde soruyturmaya dahil edilen 48 tutuklu, 29 tutuksuz olmak üzere 77 şüpheli hakkındaki soruşturma evrakı tefrik edilerek, bunlar hakkındaki soruşturmaya devam edilmektedir."


Açıklamada isimleri belirtilmeyen 2 şüphelinin "Örgüt yöneticisi olmak, Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasına kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetine karşı silahlı isyana tahrik, Devletin güvenliğine veya iç veya dış siyasal yararlarına ilişkin belgelerini kullanmak, Devletin güvenliğine ilişkin belgeleri temin etmek, Kişisel verileri hukuka aykırı olarak kaydetmek, Adil yargılamayı etkilemeye teşebbüs suçlarından, ayrıca örgütün üst düzey yöneticileri olduklarından yasa gereği örgüt üyelerinin işledikleri suçlardan yargılanlamaları talep ediliyor.

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı