46 yıl sonra asker oldu

Aksaz Deniz Üs Komutanlığı'nda temsili askerlik yapan 15 engelli düzenlenen törenle yemin etti. Marmaris'te Aksaz Deniz Üs Komutanlığında ''Engellilere 1 günlük askerlik'' kapsamında askere alınan 15 engelli, yakınları tarafından Marmaris şehirlerarası ot

Engelli askerlerin yemin töreninde konuşan Aksaz Deniz Üs Komutanı Tümamiral Yalçın Kavukcuoglu, temsili askerlik uygulaması kapsamında yemin eden 15 gencin Türk milletinin göz bebeği olan Deniz Kuvvetleri safına katıldığını belirterek, ''Onların bizimle olması bize kuvvet ve moral verecektir. Evlatlarımızla gurur duyuyoruz'' dedi.
Tümamiral, Kavukçuoğlu, temsili askerlik yemin törenine katılan 15 kişiye hitaben yaptığı konuşmada, şunları söyledi:


''Vatanın bağımsızlığını ve bölünmez bütünlüğünü korumak için gerektiğinde seve seve canımızı feda edeceğimize dair, şanlı bayrağımızın gölgesinde bir birinize kenetlenecek ve yemin edeceksiniz. Ettiğiniz bu yemin sizlere en doğru yolu gösterecek ve rehber olacaktır.''
Aksaz Deniz Üs Komutanlığında, asker kıyafetlerini giyerek komutanları gözetiminde 1 gün eğitim gören 15 engelli, düzenlenen törenle yemin etti. Yemin töreninde duygulanan engellilerin yakınları, gözyaşlarına hakim olamadı. 3'ü tekerlekli sandalyeyle törene katılan engellilere, üs komutanlığında görevli askerler eşlik etti. Yemin töreninin ardından Tümamiral , engelliler, yakınları ve törene katılanlar fotoğraf çektirdi.



Törene 13 yaşındaki kızı ile katılan 46 yaşındaki bedensel engelli Mete Uslu, her askere giden genci yaşadığı güzel duyguları 46 yıl sonra yaşadığını ifade ederek, ''Askere giden gençleri gördüğümde hüzünleniyordum. Allah bana bu günleri de görmeyi nasip etti. 3 çocuk babasıyım. Törene kızımla birlikte katıldım. Çok mutluyum.'' diye ifade etti.
Babasının askerlik sevincine eşlik eden Elvan Uslu ise babasının mutluluğuna ortak olmanın sevincini yaşadığını söyledi.

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor
O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR
Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI