45 BİN ARAÇ LASTİĞİ ÇÖP OLMAKTAN KURTULDU

Haber Merkezi

Marmaris’te kullanılmayan ve çevreyi tehdit eden ömrünü tamamlamış araç lastikleri geri dönüşüm için toplanıyor. Marmaris Belediyesi tarafından bugüne kadar 45.000 adet lastik toplanarak geri dönüşümü sağlandı.

Marmaris Belediyesi daha temiz ve yeşil bir yeryüzü vizyonuna ulaşmak için 2020 yılında LASDER (Lastik Sanayicileri Derneği) ile işbirliği yaptı. lisanslı ve yetkili firma ile yapılan bir protokol ile atık getirme merkezinde depolanan lastikler ilgili firmaya teslim edilmeye başlandı. Bu çerçevede Temizlik İşleri Müdürlüğü 4 yıl içinde ömrünü tamamlamış 45 bin adet lastiği LASDER’e teslim etti.

İlgili yönetmelik gereği, herhangi bir sebeple ömrünü tamamlamış lastiklerin doğaya atılması kesinlikle yasak. İşlenebilen bu lastikler geri dönüştürülerek çeşitli amaçlarla tekrar ekonomiye kazandırılıyor. Böylece hem çevre korunurken hem de ticaretin gelişmesine ve ülke ekonomisine önemli bir katkı sunuluyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü yetkilileri vatandaşlardan bu konuda duyarlı olmalarını isteyerek, ömrünü tamamlamış araç lastiklerini Makine Araç Parkı içinde yer alan atık getirme merkezine getirebileceklerini hatırlattı.

GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ