4 Şubat Dünya Kanser Günü

Uşak Halk Sağlığı Müdürü Kaya: "Kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması, kanser görülme sıklığını azaltacaktır

Uşak Halk Sağlığı Müdürü Doktor Hasan Kaya, kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınmasının toplumda kanser görülme sıklığını azaltacağını bildirdi.

Kaya, 4 Şubat Dünya Kanser Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, sebebi bilinen ölümler arasında kanserin kalp ve damar hastalıklardan sonra ikinci sırada yer aldığını, önemli bir sağlık problemi olduğunu belirtti.

Türkiye'de yılda yaklaşık 175 bin kişiye kanser teşhisi konulduğunu ve bu vakaların yaklaşık üçte ikisinin erkeklerde görüldüğünü dile getiren Kaya, şunları kaydetti:

"Ülkemizdeki kanser vakalarının önemli bir kısmı sigara ve obeziteyle ilişkili. Kanser korunulabilir bir hastalıktır ve doğru korunma stratejileri ile kanser vakalarının üçte biri önlenebilir. Çevresel etkenler kanser oluşumunda yüzde 90-95 oranında etkili. Kanser oluşumunda etkisi olan kötü beslenme, hareketsiz yaşam, tütün ve alkol kullanımı ile güneş ışığının zararlı etkilerine maruz kalma gibi çevresel etkenlerin kontrol altına alınması kanser görülme sıklığını azaltacaktır. Dolayısıyla sağlıklı yaşam davranışları ile kanserden korunmak mümkün olabilmekte ve tarama programları sayesinde erken teşhis konularak yaşam süreleri uzatılabilmektedir."

Muhabir: Fatih Doğan
Yayınlayan: Serdar Yılmaz

Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN 1 MAYIS MESAJI
KAYMAKAM KAYA’DAN İADE-İ ZİYARET
Başkan Aras’tan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Mesajı
MURAT KANAR MÜZİĞİNDE İNCİ TANELERİ ETKİSİ
Başkan Topuz: 1 Mayıs sadece bir bayram değil, aynı zamanda hak mücadelesinin de temsil günüdür
BAŞKAN ÜNLÜ’DEN TEDBİR RİCASI
HOLLANDA KRALI DOĞUM GÜNÜ MARMARİS’TE KUTLANDI
Deniz Turizmi Çalıştayı, Marmaris’te yapıldı