22 şüpheli 36 ayrı suçtan adliyeye sevk edildi

Maltepe Gülsuyu Mahallesi'nde eylem yapan gruba ateş açılması sonucu Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan saldırıyla ilgili gözaltına alınan 22 şüpheli 36 ayrı suçtan adliyeye sevk edildi.

Maltepe'de Hasan Ferit Gedik'in ölümü ve 4 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınan 22 şüphelinin "cinayet", "yaralama", "gasp", "uyuşturucu ticareti" ve "adil yargılamayı etkileme" gibi 36 ayrı suçtan adliyeye sevk edildikleri bildirildi. 

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 22 kişinin, bu yıl içinde 36 ayrı suça karıştıkları belirlendi.

Şüpheliler hakkında Maltepe'deki silahlı saldırının yanı sıra "yaralama", "gasp", "uyuşturucu ticareti" ve "adil yargılamayı etkileme" gibi suçlardan da işlem yapılarak, adliyeye sevk edildikleri kaydedildi. 

Ateş ettiği öne sürülen kişi de adliyede

Şüpheliler arasında, eylem yapan grubun yanına motosikletle gelerek ateş açtığı ve Hasan Ferit Gedik'in ölümü ile 4 kişinin yaralanmasına neden olduğu öne sürülen G.K'nın da yer aldığı öğrenildi. 

Bu arada, 22 şüphelinin ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda 13 ruhsatsız tabanca ve 1 elektroşok cihazı ele geçirildi. Şüphelilerin ifadesi doğrultusunda Tuzla'da denizde yapılan aramada da 2 tabanca ve 1 av tüfeği bulundu. Denizden çıkarılan silahların balistik inceleme için Kriminal Laboratuvarı'na gönderildiği kaydedildi. 

Emniyet yetkilileri, şüphelilerin yakalandığı operasyonların görüntülerini de basın mensuplarına dağıttı. 

Gülsuyu Mahallesi Mesut Caddesi'nde 29 Eylül'de eylem yapan gruba ateş açılması sonucu 5 kişi yaralanmış, yaralılardan Hasan Ferit Gedik, tedavi gördüğü Dr. Lütfi Kırdar Kartal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti. Olaya karıştıkları öne sürülen kişiler, polisin düzenlediği operasyonla gözaltına alınmıştı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Güncel Haberleri