112'ye gelen asılsız ihbarlar

Manisa Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 2013 yılında komuta kontrol merkezine gelen 1 milyon 833 bin 623 çağrıdan, ancak 75 bin 819'unun vaka olarak gerçekleştiğini söyledi

Manisa Sağlık Müdürü Metin Kaplan, 2013 yılında komuta kontrol merkezine gelen 1 milyon 833 bin 623 çağrıdan, ancak 75 bin 819'unun vaka olarak gerçekleştiğini söyledi.

Kaplan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lüzumsuz çağrıların, kontrol merkezinin asıl vakalara gitmesini geciktirdiğini belirtti. 112 Komuta Kontrol Merkezine gelen çağrıların büyük kısmının gereksiz olduğunu vurgulayan Kaplan, "Yanlış ihbar demek o ambulansın yanlış yönlendirilmesi demek" diye konuştu.

Gereksiz çağrıların gerçekten mağdur olan vatandaşlara ulaşılmasını geciktirdiğini ifade eden Kaplan, şunları kaydetti:

"112 Komuta Kontrol Merkezi'ne 'Köpeğim rahatsızlandı ne yapabilirim? Adresimi bulamıyorum, bana adres konusunda yardımcı olabilirmisiniz?, Burada bir çöp yanıyor, bunu çözebilir misiniz?, Her tarafı su bastı' gibi gereksiz çağrılar geliyor. Bazen de çalışan bayan personele yönelik yakışıksız laflar kullanılıyor. 112 Acil Servis numarası, cep telefonlarından sim kart olmadan da aranabilmektedir. Bazı vatandaşlarımız aldıkları telefonları sim kart olmadan 112'yi arayarak telefonunun çalışıp çalışmadığını deniyor. Yine en önemli sıkıntılarımızdan birisi polis veya itfaiyenin alanı olan olaylarda 110 veya 155'in vakalarını vatandaşımız bize soruyor."

Muhabir: Salih Eren
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

GİAD’DAN ANKARA ÇIKARMASI
HALK PLAJLARI YAZA HAZIRLANIYOR
SÖĞÜT PİRİ REİS PARKI YENİLENİYOR
19 MAYIS BİR DESTANIN BAŞLANGICIDIR
MUĞLA MİLLETVEKİLİ SÜREYYA ÖNEŞ DERİCİ’DEN ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞINA SERT ÇIKIŞ!
ÜNLÜ: DOMUZLARDAN BULAŞABİLECEK BİR KUDUZ VAKASI İLÇE TURİZMİNİ SIKINTIYA SOKAR
Muğla Milletvekili Gizem Özcan; "MUÇEV Limited Şirketi hangi yetkiyle Göcek’teki tekneleri sahilden uzaklaştırmaktadır?"
MİLLETVEKİLLERİ METE VE OTGÖZ MUĞLA-DENİZLİ-MARMARİS (KÖTEKLİ) KAVŞAĞI ÇALIŞMALARI TURİZM SEZONUNUN BAŞLAMASI NEDENİYLE KONTROLL
Hisarönülülerden Başkan Ünlü'ye 'hayırlı olsun' ziyareti
ZABITADAN YÜRÜYÜŞ YOLU DENETİMİ