1 Eylül Dünya Barış Günü

ADD Aydın Şube Başkanı Güneş: " Sorunlarla dolu coğrafyada yer alan Türkiye, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip, kökleşmesi için çabalarını sürdürmeli, komşularımızla barış içinde bir politikadan asla vazgeçmemelidir

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Aydın Şube Vaşkanı Günver Güneş, sorunlarla dolu coğrafyada yer alan Türkiye'nin, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip, kökleşmesi için çabalarını sürdürmesi ve komşularıyla barış içinde yaşama politikasından asla vazgeçmemesi gerektiğini belirtti.

Güneş, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Hitler faşizminin 1939 yılında Polonya'yı işgal ederek 2. Dünya Savaşı'nı başlattığı tarih olan 1 Eylül'ün "Dünya Barış Günü" olarak ilan edildiğini hatırlattı.

Dünya tarihinin en kanlı savaşının üzerinden geçen 74 yılın ardından, Türkiye'nin bölgesinde ve küresel ölçekte yeniden açık işgaller, katliamlar ve kültürel kıyımların artarak devam ettiğine işaret eden Güneş, şunları kaydetti:

"İnsanlığın savaşsız ve sömürüsüz bir dünyaya duyduğu derin özlem, yeni dünya düzeninin kışkırttığı azgın yayılmacı anlayışın neden olduğu çatışmalar yüzünden engellenmektedir. Barışı savunmanın ön koşulunun, bağımsızlığı savunmak, gericiliğe ve her türlü ırkçı milliyetçiliğe karşı çıkmak olduğu unutulmamalıdır. Bu koşullarda uygarlıkların beşiği ve binlerce yıllık kültürel birikimi geleceğe taşıyan ve uygarlık tarihine büyük katkılar sağlamış olan Anadolu coğrafyasında ve bölgemizde toplumsal barışın, kardeşliğin bir an önce gerçekleşmesi daha da önemli hale gelmiştir. Ortaya çıkan yeni durumda dünya barışını sağlamak, bütün bireylerin görevi haline gelmiştir. Sorunlarla dolu coğrafyada yer alan Türkiye, barış ve huzurun korunması, demokrasinin yerleşip, kökleşmesi için çabalarını sürdürmeli, komşularımızla barış içinde bir politikadan asla vazgeçmemelidir."

Muhabir: Suat Deniz
Yayınlayan: Ufuk Kırabalı

Milas Yörük Türkmen Kültür Derneği'nden Anlamlı Etkinlik
Marmaris Belediye Meclisinde atama kararları onaylandı
UKRAYNALI KONSOLOS’TAN BAŞKAN ÜNLÜ’YE HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
ÜNLÜ: ÖZVERİNİZ İÇİN HEPİNİZE TEŞEKKÜR EDERİM
MARMARİS MAHALLELERİNİN SORUNLARI YERİNDE TESPİT EDİLİYOR
Ali Zağlı, Genel Sekreter Yardımcılığına getirildi
Fatih Ürek Yepyeni Formatla Ekranlara Dönüyor
O YAZIYOR, İNSANLAR YAŞIYOR
Ordulular Derneği'nden Başkan Ünlü’ye 'hayırlı olsun' ziyareti
HOLLANDALI DOSTLARDAN MARMARİS’E FİDAN BAĞIŞI