Serena Williams'ı örnek alıyor
Tenise başladıktan bir yıl sonra katıldığı bütün yarışmalarda birinci olan milli sporcu Selin Övünç, hedefinin uluslararası alanda turnuvalara katılarak "kupalar kaldırmak" olduğunu söyledi.
Selin Övünç, 2010 yılından itibaren Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) yetkililerince takip edilen Ankara bölgesinin başarılı sporcuları arasında yer alıyor. Kazandığı madalya, kupa ve gösterdiği performansla dikkatleri çeken Selin, gösterdiği başarılarla TTF'nin 2013 yılı Avrupa Şampiyonları için yaptığı 12 Yaş Milli Takımına seçildi.
Anne ve babasının tenis maçlarına olan ilgisi sebebiyle tenise başladığını anlatan Selin, şöyle konuştu:
"Annemin ve babamın tenise merakı vardı, sürekli maçları takip ediyorlardı. Onları izlerken merak ettim nasıl bir spor olduğunu, hatta bir gün tenise 'başlayayım' dedim. Ailemle konuştum ve 8 yaşında tenise başladım. Orta Doğu Teknik Üniversitesi'ne geldim, tenis seçmelerine katıldım. Hocam beğenerek beni takımına seçti. Tenis oynamaya başladıktan 1 yıl sonra 9 yaşında turnuvalara katılmaya başladım. İlk birinciliğimi, 9 yaşında katıldığım turnuvada kazandım, ilk kupamı kaldırdım. Antalya'da düzenlenen uluslararası turnuvada da birinci oldum. 9 yaşımda Türkiye klasmanında girdiğim tüm turnuvalardan birincilikle ayrıldım."
Daha sonra katıldığı turnuvalarda da birincilikler elde ettiğini anlatan Selin Övünç, "Antrenörümün ve ailemin desteğiyle turnuvalara katılmaya devam ettim. Bu arada 12 yaşımda Milli Takım seçme kampına çağrıldım. Bundan sonraki hedefim, uluslararası alanda turnuvalara daha sık katılıp, kupa kaldırmak. Bu anlamda ilk başlangıcımı Avrupa Tenis Birliği tarafından 18 Mart'ta Rusya'da düzenlenecek olan 12 Yaş Tenis Şampiyonası'na, katılarak yapacağım" dedi.
-Kardeşine örnek oluyor
Selin, gelecekte Serena Williams gibi bir tenisçi olmak istediğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Teniste, kariyer hedefliyorum. Serena Williams'ı örnek alıyorum. Bana da imkan tanındığı takdirde, onun gibi dünyayı sarsacağıma inanıyorum. Tenis, benim hayat biçimim oldu. Raketim olmadığında sanki kolum eksik gibi hissediyorum. Kardeşim Nehir de tenis oynuyor, o da çok güzel ilerliyor. İnşallah benim yolumda ilerleyecek. Bu sporu herkese tavsiye ediyorum. Tenis çok güzel eğlenceli bir spor, ama zor. Derslerime engel olmuyor, tenis oynayınca mutlu oluyorum ve derslerime zihin açıklığıyla giriyorum. Düzenli ve disiplinli olmayı öğreten bir spor. Ailem manen beni destekliyor, ancak maddi açıdan masraflı bir spor olduğu için sponsora ihtiyacımız var."
Kaynak:AA
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.