SELİMİYE’DE LEZZET, DENİZ VE EĞLENCE DOLU 3 GÜN

SELİMİYE’DE LEZZET, DENİZ VE EĞLENCE DOLU 3 GÜN

Selimiye, 2–4 Ekim tarihleri arasında deniz ürünleri, gastronomi, müzik ve kültür-sanat etkinliklerinin buluşma noktası olacak. Üç gün sürecek 2. Marmaris Deniz Ürünleri Festivali kapsamında şef sunumlarından konserlere, halk danslarından panellere kadar çok sayıda etkinlik düzenlenecek.

3-deniz-urunleri-3-ekim-program-jpg-1.jpeg

Marmaris’in turistik mahallesi Selimiye, 2–4 Ekim 2026 tarihleri arasında 2. Marmaris Deniz Ürünleri Festivali’ne ev sahipliği yapacak. Üç gün boyunca ziyaretçileri ağırlayacak festivalde deniz ürünleri ve gastronomi başta olmak üzere müzik, dans, spor ve kültür-sanat etkinlikleri gerçekleştirilecek. Marmaris Belediyesi öncülüğünde, paydaşların ve esnafın katkısıyla gerçekleşecek festival kapsamında ayrıca lezzet, hediyelik ve yöresel ürünlerin yer aldığı stantlar kurulacak.

2-deniz-urunleri-2-ekim-program-jpg-1.jpeg

FESTİVAL CUMA GÜNÜ BAŞLIYOR

Festival, 2 Ekim Cuma günü saat 10.00’da stantların açılmasıyla başlayacak. Gün içerisinde balık çorbası ikramı, halk dansları gösterisi ve deniz ürünleri bilgi yarışmasının yanı sıra birbirinden farklı şef sunumları gerçekleştirilecek. Şefler Ramazan Narman, Tufan Keser ve Medet Erbaş çeşitli deniz ürünleriyle yaptıkları yemekleri hazırlayacak. Rodos’tan gelen şefler Giorgos Stergakis ve Giannis Kountouris sunumlarıyla festivale katılacak.

İlk gün programında Muğla Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası, Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanat Evi Deniz Ersin Avcı Orkestrası ve Serkan Oktay konserleri de yer alacak. Açılış töreni ise saat 18.30’da gerçekleştirilecek.

CUMARTESİ İKİ MAHALLEDE ETKİNLİK

Festivalin ikinci günü olan 3 Ekim Cumartesi günü etkinlikler Selimiye’nin yanı sıra Taşlıca’da da devam edecek. Taşlıca’da 09.00–15.00 saatleri arasında kurulacak yerel pazarda yöresel ürünler, halk oyunları ve yerel sanatçıların performansları ziyaretçilerle buluşacak.

Selimiye’de ise gün boyunca halk dansları, paneller, şef sunumları ve müzik performansları düzenlenecek. Gökçe Şentürk, sürdürülebilir yelkencilik, denizde güvenlik ve ‘Deniz–İnsan–Tekne’ üçlemesi üzerine bir sunum gerçekleştirecek. Akdeniz Koruma Vakfı tarafından düzenlenecek “Denizlerimizin Yeni Balıkları” panelinde ise denizlerimizdeki değişimler ve yeni balık türleri ele alınacak.

1-deniz-urunleri-program-jpg-1.jpeg

Gastronomi programında ise şefler Ezgi Yıldırım, Murat Yıldız ve Almanya 2016–2024 dönemi Aşçılar Federasyonu Başkanı Thomas Gugler’ın sunumları gerçekleştirilecek. Üçüncü gün Selimiye’de Osman Coşkun ve Zeliş müzik gösterisi, sirtaki gösterisi, Rainbow Entertainment Ritmo Latin Band konseri, marin temalı sokak defilesi, akrobasi gösterisi, Şahin Açıkgöz konseri ve 90’lar Türkçe Pop DJ performansıyla devam edecek.

PANEL, YEMEK VE KONSER BİR ARADA

Festivalin kapanış günü olan 4 Ekim Pazar ise yoga ve SUP Board etkinlikleriyle başlayacak. Gün içerisinde deniz ürünlerinin sağlık açısından ele alınacağı “Denizden Soframıza, Sağlığımıza: Deniz Ürünlerini Ne Kadar Tanıyoruz?” başlıklı panel düzenlenecek. Kardiyoloji Uzmanı Dr. İrem Üzümcü ve Diyetisyen Bilge Olcay Dal’ın katılacağı panelde deniz ürünlerinin beslenmedeki yeri konuşulacak.

4-deniz-urunleri-4-ekim-program-jpg-1.jpeg

Kapanış gününde de gastronomi etkinlikleri öne çıkacak. Hırvatistan’dan Prof. Şef Dr. Dragica Dada Marcic, Şef Tacan Oruç, Şef Mustafa Yıldız ve Şef Şevval Akkaya’nın sunumları olacak. Yasu Greek Band ve Batuhan Şaraplı’nın konserlerinin yanı sıra sirtaki ve ritim gösterileri ile DJ performanslarının da yer alacağı festival, saat 17.00’de gerçekleştirilecek kapanış konseriyle sona erecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.