• BIST 10891.42
  • Altın 2529.106
  • Dolar 32.8951
  • Euro 35.7068
  • Muğla 24 °C
  • İzmir 27 °C
  • Aydın 22 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 19 °C

Sadullah ERGİN;Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın Soru Önergesine Cevap Verdi

Sadullah ERGİN;Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğanın Soru Önergesine Cevap Verdi
Adalet Bakanı Sadullah ERGİN; MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan'ın,içeriğini Ceza İnfaz Kurumu Çalışanlarının mali ve sosyal haklarının iyileştirilip iyileştirilmeyeceğinin oluşturduğu, 7/21254 Esas Nolu Soru Önergesine yazılı olarak cevap verdi.

Adalet Bakanı Sadullah ERGİN; MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN''IN, içeriğini Ceza İnfaz Kurumu Çalışanlarının mali ve sosyal haklarının iyileştirilip  iyileştirilmeyeceğinin oluşturduğu, 7/ 21254 Esas Nolu Soru Önergesine yazılı olarak cevap verdi. 

Sadullah Ergin imzalı cevapta şu ifadelere yer verildi:

"İnfaz Koruma memurlarının maaşlarında, 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname hükümleri uyarınca, genel idare hizmetleri sınıfının ek ödeme puanlarındaki artışa paralel olarak derece ve kademelerine göre 2012 yılından itibaren 128,60 Türk Lirası ilâ 281,69 Türk Lirası arasında iyileştirme yapılmıştır. 

Özlük Haklarında İyileştirme Yapılacak Mı?

Öte yandan, Bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Başbakanlıkça 15.01.2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisine sevk edilen "Ceza İnfaz Kurumları Güvenlik Hizmetleri Kanunu Tasarısı"nda ceza infaz kurumu personelinin harçsız silah ruhsatı alması hakkından yararlandırılması ve emekli olduktan sonra da silah taşıyabilmeleri öngörülmektedir. Ceza İnfaz Kurumu Personelinin Özlük Haklarının iyileştirilmesi konusunda maliye politikalarını yürüten ilgili bakanlıklarla yapılacak görüşmelerde mutabakat sağlanması halinde konu ilgili komisyon ve Genel Kurulun takdirine sunulacaktır. 

Ceza İnfaz Kurumu Personeli emniyet Ve Güvenlik Hizmetleri Sınıfına Dahil Edilecek Mi?

Ceza İnfaz Kurumu Personelinin emniyet ve güvenlik hizmetleri sınıfına dahil edilmeleri yönünde Bakanlığımızca yürütülen bir çalışma bulunmamaktadır. 

Bilgilerinize sunulur."

Bilindiği gibi MHP Muğla Milletvekili Mehmet ERDOĞAN, Adalet Bakanı Sadullah ERGİN'İN cevaplaması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru Önergesi vermiş, Bu Soru Önergesinde yer alan; 

1.     Türk Ceza İnfaz Kurumlarında çalışan personelin mali ve sosyal haklarının geliştirilmesi için bakanlığınızın bilgisi dâhilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalışma varsa hangi aşamadadır?

2.     Ceza İnfaz Kurumu çalışanlarının, çalışma şartlarının düzeltilmesi için bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalıma varsa hangi aşamadadır.

3.     Ceza İnfaz Kurumları personellerinin Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfında yer alması için Bakanlığınızın bilgisi dahilinde sürdürülen bir çalışma var mıdır? Böyle bir çalışma var ise hangi aşamadadır?

sorularının yazılı olarak cevaplandırılmasını istemişti. 

Soru önergesinde " Bugün 40 bini bulan çalışan sayısıyla büyük bir mesleki camiayı bünyesinde barındıran Türk Ceza İnfaz Kurumları, çok önemli toplumsal bir görevi yürütmektedir. Ancak ceza infaz kurumu çalışanları maalesef hak ettiği birçok mali ve sosyal haktan mahrum durumdadır. Zaten zor şartlar altında çalışan, çalışma alanlarının fiziki ve psikolojik ortamlarından olumsuz etkilenen ceza infaz kurumu çalışanları bir de yetersiz mali ve sosyal haklarından dolayı sıkıntı çekmektedirler. Ayrıca Emniyet Hizmetleri Sınıfında dahil olması gerekirken genel idari hizmetler sınıfında çalıştırılan personelin yaşadığı çelişki gerek iş yaşamına gerekse günlük yaşamına olumsuz olarak yansımaktadır. Ceza İnfaz Kurumlarında yürütülen hizmet ile ilgili görev tanımları incelenirse, yapılan iş ve işlemlerin büyük bölümünün güvenlik ve asayiş ile ilgili olduğu da göz önünde bulundurulacak olursa bu çalışanların Emniyet ve Güvenlik Hizmetleri sınıfında yer alması gerektiği ortaya çıkmaktadır." ifadelerine yer verilerek ceza infaz kurumu çalışanlarının içinde bulunduğu duruma dikkat çekilmişti. 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141