• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Rıza Mersoy: Turizmde Hizmet Kalitesi Yükselmek Zorunda

Rıza Mersoy: Turizmde Hizmet Kalitesi Yükselmek Zorunda
Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği(GETOB) Olağan Kongresi, 21 Eylül Salı günü yapılacak.

 

 

 

 

 


               
                 GETOB’da; 2006’dan 2016’ya kadar Başkan Yardımcısı olarak hizmet veren deneyimli genç turizmci Rıza Ersoy; beraberinde ekip arkadaşları Zafer Serdar, Orhan Gündoğan, Yakup Avcı ve Ertan Yaylalı ile birlikte Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy’u ziyaret ederek görüş alışverişinde bulundu.
Turizmde Hizmet Kalitesi Yükselmek Zorunda

                Ziyaretten memnun kalan Marmaris Kaymakamı Ertuğ Şevket Aksoy; Marmaris başta olmak üzere Güney Ege Bölgesi turizminin bugüne kadar olan hizmet kalitesinin, Yunanistan, İtalya, İspanya gibi Türkiye ile rekabet halinde olan diğer Avrupa ülkelerine göre çok geride kaldığına dikkat çekerek;  “Siz turizmciler öncelikle bu işe el atmalısınız. Biz devlet olarak en üst düzeyde denetim yapsak ta, gerek çalışan turizm personeli gerekse verilen hizmet kalitesinin mutlaka yükseltilmesi gerekiyor. Bu sağlandığı takdirde zaten doğal olarak turizm geliri de artacak ve siz turizmcilerde hak ettiğiniz geliri kazanacaksınız.” dedi.
                GETOB Başkan adayı Rıza Ersoy’da; ekip olarak bir çok projelerinin olduğuna dikkat çekerek; ”Biz gerek yerel yönetimler gerekse mülki idareler ile her zaman işbirliğine hazırız. Eksiklerimizin farkında olarak bu göreve talip olduk. Bundan sonra daha kurumsal bir işbirliğiyle, hem konaklama hizmetinde hem de özellikle deniz turizminde bir bütün oluşturacak çalışmalar yapacağız. Göreve geldiğimizde Türk turizminin daha iyi yerlere gelmesi için hem iç turizmde hem de uluslar arası ses getirecek uygulamalarımız olacak.” dedi.
GETOB’DA İKİNCİ MARMARİS VİZYON GRUBU DÖNEMİ
                GETOB Başkan Adayı Rıza Ersoy ve aday yönetim kurulu üyeleri,  Karacasöğüt Köyü Raca Restaurant’ta bir araya gelerek, projeleri hakkında basına bilgi verdiler.
                Söz alan Başkan Adayı Rıza Ersoy;  Türk turizminde son yıllarda yaşanılan krize iki yıldır devam eden Coronavirüs Pandemisinin de tuz biber olduğuna dikkat çekerek; “ Biz 15 yıl önce, Marmaris Vizyon Grubu olarak GETOB yönetiminde  yer almış uluslar arası ses getiren çalışmalara imza atmıştık. 21 Eylül’de yaplacak kongremiz öncesinde, bir kez daha “Küllerimizden yeniden doğacağız.” diyorum.
                Hedeflerimiz; öncelikle değerli tur operatörleriyle görüşerek destinasyonumuza daha yüksek ortalama fiyatları bularak,  olabildiğince yukarı çekmek. Bu şekilde kar elde edemiyoruz. Ekonomi turizm başta olmak üzere, paneller, konserler sanatsal ve magazinsel faaliyetler gerçekleştirerek, Marmaris i daha popüler bir destinasyon yapmak. Sosyal medyada daha iyi tanıtım yapmak, bir bütün olarak bankalar ve BBDK ile görüşüp bölgesel işletmeleri rahatlatacak tedbirler almak. Havayolu şirketleriyle üst düzey görüşmeler sağlayıp Dalaman destinasyonuna daha fazla uçak inmesini sağlamak,  spor kulüpleri ve belediyelerle görüşüp Marmaris’i sportif anlamda tercih edilir destinasyon haline getirmek. Turizm bakanlığı nezdinde kendi tanıtım stratejimizi oluşturmak, kalıcı bir Marmaris Festivali düzenlemek, GETOB üyelerine özel indirimler sağlayan bir kredi kartı oluşturmak.
                Bölgenin kanat liderleriyle periyodik olarak bir araya gelip divan kurulu oluşturmak. Pazar çeşitliliğini artırmak, kaliteli hizmet ve personel sıkıntısı had safhada. Meslek okulları, üniversitelerle işbirliği yaparak bu sorunu çözmek. Bölgemizin Akdeniz iklimine sahip olduğunu anlamak ve Antalya turizmi seviyelerine ulaştırmak. Pandemi döneminde Güney Ege ve çevresindeki  özellikle iç turizme hizmet veren butik ve pansiyonlarda farklı bir yoğunluk yaşanmaktadır. Bölgedeki sorunların iyileştirilmesi için buralarda hizmet veren işletmelere GETOB tarafından destek verilecektir. Denizlerimizin görünmeyen kısımlarında su altı ve dalış turizmi için yetkili kurumlarla işbirliği yapacağız. Yat turizminin son zamanlarda hızla artmasıyla, her bir yatın otel mantığıyla deniz ticaret odası işbirliğiyle sınıflandırılmasını yaparak, koylarda yaşanan olumsuzlukları bitireceğiz.  Off Shore sürat tekneleriyle uluslar arası yarışlar düzenlemek. Marmaris’ i yetkili kurumlarla işbirliği yaparak, yunan adaları gibi mimarisine uygun hale getirmek.” dedi. AjansCANKA

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141