• BIST 8904.46
  • Altın 2240.294
  • Dolar 32.337
  • Euro 35.0975
  • Muğla 14 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Portekiz, Avrupa hayali kuranlara “altın” bir fırsat sunuyor

Portekiz, Avrupa hayali kuranlara “altın” bir fırsat sunuyor
Globalleşen dünyada günümüzde

Globalleşen dünyada günümüzde ikinci bir pasaport sahibi olmak, bireylerin kişisel ve kültürel gelişimine büyük katkı sağlarken, maddi gelir başta olmak üzere birçok fırsatı da beraberinde getiriyor. Birçok Avrupa ülkesi, belli bir yatırım karşılığında çalışma ve oturum izni verirken, bu ülkeler arasında Portekiz bir adım öne çıkıyor. 280 bin Euro gayrimenkul yatırım şartıyla oturum izni veren Portekiz, Avrupa hayali kuran milyonlarca insana altın bir fırsat sunuyor.

 

 

 

Dünya genelinde yaşanan ekonomik dalgalanmalar ve COVID-19 pandemisi, kitlesel ve küresel göç hareketlerini de beraberinde getirdi. Avrupa’da yaşama ve çalışma hayali kuran milyonlarca dünya vatandaşı, Avrupa ülkelerinin sağladığı avantaj ve fırsatlar sayesinde Avrupa vatandaşı olarak ikinci bir pasaport sahibi oluyor. Bu ülkeler arasında; kültürel dokusu, yükselen ekonomisi, kaliteli yaşam standardı, turizm kimliği ve uygun fiyatlı gayrimenkul piyasasıyla öne çıkan Portekiz, yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapılarak oturum ve AB vatandaşlık edinimi konusunda Türk vatandaşlarının da en çok tercih ettiği ülkeler arasında yer alıyor.

 

Portekiz’in bir Akdeniz ülkesi olarak pek çok açıdan avantajlı olduğuna dikkat çeken EUPorto Kurucu Ortağı Aylin Damas, günümüz dünyasında Avrupa ülkelerinde yaşamanın, eğitim almanın ve bir kariyer inşa etmenin gereklilik olduğuna vurgu yaptı. Bunu sağlayacak en güvenli ve kolay yöntemin, yatırım yoluyla oturum izni sağlayan Golden Visa uygulaması olduğunu belirten Aylin Damas, sözlerine şöyle devam etti:

 

En avantajlı koşulları Portekiz Golden Visa sunuyor

 

“Avrupa’da serbest dolaşım, yaşama ve çalışma fırsatlarına son yıllarda giderek artan bir ilgi var. Bu fırsatları sağlayan oturum izni programı Golden Visa, Avrupa Birliği üyesi bazı ülkelerin, Türkiye gibi AB dışında kalan ülke vatandaşlarına yatırım karşılığında tanıdığı haklar bütünüdür. En popüler Golden Visa programları Portekiz, İspanya ve Yunanistan’a aittir. Ancak, 2023 başında güncellenen minimum Golden Visa yatırım tutarının İspanya’dan sonra Yunanistan’da da 500 bin Euro’ya çıkması, birçok yatırımcının ibresine Portekiz’e döndürdü. Minimum 280 bin Euro gayrimenkul yatırımıyla oturum izni veren Portekiz Golden Visa, Avrupa Birliği ülkeleri arasında en avantajlı koşulları sunan oturum izni programı olarak dikkat çekiyor.”

 

Portekiz Golden Visa uygulamasının en kolay ve en hızlı yoldan Avrupa’da yaşama ve oturum hakkı tanıdığına dikkat çeken EUPorto Kurucu Ortağı Aylin Damas, bu avantajları şu şekilde sıraladı:

 

“Portekiz’de 35 gün konaklamayla AB vatandaşlık hakkı elde edebilirsiniz”

 

“Beş yıl süreyle, yılda sadece yedi gün, iki yılda toplam 14 gün Portekiz’de bulunarak, Avrupa Birliği vatandaşlığı için gerekli oturum tamamlanabiliyor. Bu inanılmaz bir fırsat. Bir başka deyişle, kurulu aile ve iş düzenini bozmadan beş yılın toplamında Portekiz’de sadece 35 gün tatil yaparak, ailece AB pasaportuna ulaşmanın tek yolu. Aynı sonuca ulaşmak için İspanya ve Yunanistan’da yılda tamamlanması gereken gün sayısı en az 183. Bu da İspanya’da vatandaşlığa başvurabilmek için 1.830, Yunanistan’da ise 1.281 gün ikamet etmek gerektiği anlamına geliyor.” 

 

Bu durumun yatırımcıyı bu ülkelerde vergi mükellefi konumuna getirdiğinin altını çizen EUPorto Kurucu Ortağı Aylin Damas, “Oysa Portekiz hâlâ toplam 35 gün konaklamayla AB vatandaşlık hakkı veriyor. Portekiz Golden Visa, 280 bin Euro’luk yatırım ve 5 yıl toplamında 35 gün konaklamayla ailece AB vatandaşlığı almak mümkün. Beş yıllık Golden Visa boyunca yatırımcı ve ailesi tüm Schengen ülkelerine vizesiz seyahat edebiliyor. Portekiz’de isterse yaşar, çalışır, hatta iş kurar. eEğitim ve sağlık hizmetlerinden bir Portekizli gibi faydalanır. Portekiz vatandaşlığı alındıktan sonra ise bu haklar artık tüm AB ülkelerinde geçerli olur. Bu yüzdendi Portekiz Golden Visa, Avrupa genelinde bu hakları hedefleyen yatırımcılar için kaçırılmayacak altın bir fırsattır.”

 

Yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler 

 

Başvuru kriterlerini de; “Sabıka kaydının temiz olması, başlangıç seviyesi Portekizce dil testinden geçer not almak ve yatırımı hâlâ elde tutmak” olarak sıralayan EUPorto Kurucu Ortağı Aylin Damas, Portekiz vatandaşlığı aldıktan sonra yatırımın elden çıkarılmasında hiçbir sakınca olmadığını, vatandaşlık alanların haklarının koruduğunu da belirterek sözlerini şu şekilde tamamladı:

 

“Portekiz Golden Visa konusunda danışmanlık veren EUPorto olarak, 5 yıldan uzun süredir faaliyet gösteriyoruz. Doğuştan Portekizli-Türk olmam vesilesiyle, lokal bilgi ve piyasa hakimiyetine sahip olduğum için, Lizbon ve civarı, Porto ve Algarve bölgesinde en verimli ve güvenli gayrimenkul seçeneklerini sunuyoruz. Portekiz Golden Visa kapsamındaki tüm yatırım türleri ve kategorilerinde zengin bir portföye sahibiz. Butik bir danışmanlık hizmetiyle yatırımcının hedefine yönelik en verimli ve güvenli seçenekler üzerinden tercih yapmasında destek olarak, oturum izni için A’dan Z’ye tüm işlemleri koordine ediyoruz. Bize ulaşmak isteyenler euporto.com adresini ziyaret edebilir.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141