Polisten, kurban satıcılarına sahte para uyarısı

Polisten, kurban satıcılarına sahte para uyarısı
(Fotoğraflı - Görüntülü)

Denizli Emniyet Müdürlüğü, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde artan sahte para olaylarına karşı hayvan satıcılarına broşür ve sahte para kontrol kalemi dağıttı.

Eskihisar Mahallesi'nde bulunan canlı hayvan pazarını gezen Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Toplum Destekli Polislik Şubesi ekiplerince satıcılara kalemin nasıl kullanılacağı anlatıldı.

İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatürk, gazetecilere yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı nedeniyle kurulan hayvan pazarlarında yüklü miktarda nakit para kullanılmasının sahte paraların bu yerlerde sürülebilme riskini artırdığını söyledi.

Satıcılara sahte ve değeri bulunmayan yabancı ülkelerin paralarına karşı dikkatli olması konusunda uyarıda bulunan Kocatürk, şöyle devam etti:

"Bu tür paraları kabul etmeyip ihbar edin. Hayvan hırsızlığı ve dolandırıcılığı olayına erken müdahale çok önemlidir. Paradaki sahteciliğe karşı şüphe uyandıran banknotları diğer paralarla karşılaştırın. Sahte parayı aldığınız kişinin araç plakasını ve kimlik bilgilerini alın. Sahte para veren şahsı polise haber verin."

Muhabir: Mustafa Dermencioğlu
Yayınlayan: Mehmet Yılmaz Güldaş

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.