• BIST 9679.8
  • Altın 2488.686
  • Dolar 32.4319
  • Euro 34.4112
  • Muğla 9 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 17 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 7 °C

PEK ÇOK ŞEYE ŞAHİT OLDUM

Korcan Yiğit

 

 

 

 

 

 

 

     Merhaba sevgili dostlar;

     Zaman akıp gider an misali,yakalayabilene aşk olsun.

     Günün telaşı,koşuşturması içerisinde kayboluruz hayatta.Bazı şeyler dikkatimizden kaçar,üstünde pek durmayız.Kolay unuturuz.

     Sürekli karşılaştığımız olumsuz şeylere de beynimiz bağışıklık kazanmıştır artık.

     Bakar da görmeyiz.Görsek te izleriz,tepkisiz...

     Kısmet olur da zihni olgunluğa ulaşırsak eğer,gün gibi ortada duran gerçekleri bir bir idrak etmeye başlarız.İşte ondan sonra yaşamak zül gelir insan olana.

     Hayatta nelere şahit olduğuna şaşar kalırsın...

 

      Kedileri boğazlıyanı,köpeklerin ayaklarını kesenleri,tavuklara tecavüz edenleri gördüm.İlk tecrübesini eşeklerde edinen,bununla övünenleri de gördüm.

     Çocuğunun gözleri önünde karısını bıçaklayanı,hapisten çıkınca hiç sebepsiz yere gencecik kızları öldürenleri,namus diye gözü dönmüş şuursuzları gördüm.Uyuşturucu parası için anasını katledenleri de gördüm.

     Ufacık bebelere cinsel istismarda bulunup,kafasını taşla ezenleri gördüm.Sonra arsızca kurbanının cenaze namazını kılan,evine taziyeye giden katilleri de gördüm.

     Irkı,milliyeti,dini,mezhebi yüzünden katledilenleri,yerinden yurdundan sürülenleri gördüm.Ne yazık ki bu katliamları Allah adına yaptıklarını da gördüm.

     Derisinin rengi,elmasları,madenleri için yüzyıllarca köle edilenleri gördüm.Yazık ki kölelerinin sayısı ile böbürlenenleri de gördüm.

 

     Sınav sorularını çalıp mertebe sahibi olanları gördüm.Elde ettiği güçle kendi gibi düşünmeyenlere eziyet ettiklerini gördüm.Adalet dağıtırken gözünü açanları,terazinin dengesini şaşıranları gördüm.Hatta bunların bir dönem el üstünde tutulup sonra yere çalındığını da gördüm.

     En katıksızından nice sahtekarlar,nice düzenbazlar gördüm.Tek ayak üstünde kırk yalan uyduranları gördüm.Bu yalanın peşinde sürüklenen nice şuursuz kitleler de gördüm.

      Tabii ki çok güzel insanlar da gördüm.Özü sözü bir,güvenilir,yüreğinin temizliği gözlerinden okunan.Olmasa da yağdıran,lokmasını paylaşan gerçek insanlar gördüm.

      Gururundan ihtiyaç belirtemeyen,yardım alırken utanan,harama el sürmeyen,erdemli,mahçup insanlar gördüm.Bunun yanında,pişkince oy isteyen, alay eder gibi "Vekilinizim" diyen nice

 

politikacıları da gördüm.

      Milleti,ümmeti dualarında eksik olmayanları gördüm.Sadece kendi için değil, komşusu için isteyenleri de gördüm.

      Vatanını satan,devletin malını peşkeş çeken,"Halkımın hizmetkarıyım" deyip hazineyi boşaltanları gördüm.

      Hak için savaşan,düşmana boyun eğmeyen,kanının son damlasına kadar direnen,cesur,koskocaman yürekler de gördüm.

      Pek çok şeye şahit oldum.

      Yaşadım,gördüm.

      Yalancı mıyım?

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141