Organ Bağışı Haftası

Organ Bağışı Haftası
Kütahya Böbrek Hastaları Derneği Başkanı Korkut: "Türkiye'de vefat eden hastaların yüzde 4'ü organ bağışında bulunuyor, toplumu bu konuda duyarlı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz

Kütahya Böbrek Hastaları Derneği Başkanı Kadir Korkut, Türkiye'de vefat eden hastaların yüzde 4'ünün organ bağışında bulunduğunu belirterek toplumu bu konuda duyarlı hale getirmek için çalıştıklarını söyledi.

Kütahya'da 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası dolayısıyla böbrek hastalarına ve böbrek nakli yapılan vatandaşlara Kütahya Böbrek Hastaları Derneği tarafından bir restorantta yemek verildi.

Yemek sonrası Korkut, Türkiye'de yılda 2 bin 500 organ nakli yapıldığını belirterek, şöyle konuştu:

"Türkiye'de vefat eden hastaların yüzde 4'ü organ bağışında bulunuyor, toplumu bu konuda duyarlı hale getirmek için canla başla çalışıyoruz. Pazartesi gününden itibaren Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde stant açıp konu hakkında vatandaşlarımıza bilgilendirme yapacağız. Organ bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımız ise Halk Sağlığı Müdürlüğü'müze gidip organ bağışından bulunabilir."

Korkut'un konuşmasının ardından Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Üroloji Uzmanı Doç. Dr. Şahin Kabay ile Nefroloji Uzmanı Doç. Dr. Erim Gülcan, slayt gösterimi sundu.

Muhabir: Fatih Doğan
Yayınlayan: Mürsel Çetin

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.