• BIST 9120.62
  • Altın 2325.019
  • Dolar 32.3529
  • Euro 34.9558
  • Muğla 23 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C

OKULLAR AÇILDI, HABABAM SINIFI DA DERS BAŞI YAPTI

OKULLAR AÇILDI, HABABAM SINIFI DA DERS BAŞI YAPTI
Okullar 2021-2022 eğitim öğretim yılı kapsamında yeniden yüz yüze eğitime başladı. Öğrenciler 6 Eylül Pazartesi itibariyle ders başı yaptı.

 

 

 

 

 

 

Öğrenciler 6 Eylül Pazartesi itibariyle ders başı yaptı. ATV Haber muhabiri Altay Altuğ da Hababam Sınıfı oyuncularını yıllar sonra filmin çekildiği Adile Sultan Kasrı’nda bir araya getirdi.

 

Yeni eğitim öğretim dönemi başladı, öğrenciler okullarına ve arkadaşlarına kavuştu. Bir başka kavuşma ise Adile Sultan Kasrı’nda gerçekleşti. 7’den 77’ye 6 neslin seyrettiği Hababam Sınıfı’nın oyuncuları ATV Haber muhabiri Altay Altuğ aracılığıyla bir araya geldi. Usta isimler Hababam günlerini anlattı, öğrencilere de mesaj verdi.

Münir Özkul, Adile Naşit, Şener Şen, Kemal Sunal, Tarık Akan, Halit Akçatepe gibi usta isimlerin başrolu paylaştığı Hababam Sınıfı’nın yaşayan efsaneleri 50 sene öncesine gidince duygu dolu anlar yaşandı.

Bozum Cahit rolündeki Cengiz Nezir “Ben tüm okullarda Hababam Sınıfı olduğunu düşünüyorum. Hababam Sınıfı sadece buraya ait bir şey değil. Biz de zaten o zaman öğrenciydik. Ben sınıfta kalmıştım” dedi.

Kalem Şakir karakterine hayat veren Bülent İğdiroğlu ise 6 neslin Hababam Sınıfı izlediğini ve 3-5 neslin daha izleyeceğini söyledi ve ekledi: “Gülmek mi istiyorsunuz? Gülüyorsunuz. Hüzünlenmek mi istiyorsunuz? Hüzünleniyorsunuz. Düşünmek mi istiyorsunuz? Düşünüyorsunuz.”

Postal Rıza yani Ercan Gezmiş de öğrencilere yeni eğitim öğretim döneminde başarı dileklerinde bulunurken “Umarım onların eğitim  ve öğretimleri bizim kadar uzun olmaz. 46 yıl geçti hala mezun olamadık. Hala aynı sıralardayız” ifadelerini kullandı.

Dönemin çocuk oyuncusu Tuncay Akça da yıllar önce olduğu gibi yaptı yapacağını. Sınıfın Bacaksız rolündeki oyuncu, röportaj esnasında sınıfa girerek “Siz hala burada mısınız?” diyerek yıllar önce olduğu gibi o meşhur kahkahasını attı. Akça, Hababam Sınıfı’na girişini bu sözlere anlattı: “Geldim sete. Ayakkabı boyacılığı yapıyordum. Rahmetli Ertem abi Adile ablaya bir söz söyledi. O sözün arkasından ben de kahkahamı attım. Bir kahkahayla girdik işte”

Sınıfın Hayta İsmail’i Ahmet Arıman da duygu dolu anlar yaşadı. Filmin çekildiği Adile Sultan Kasrı’nı anlatan Arıman, “Adile Sultan Kasrı’nın beyaz duvarları var ya... hani oradan böyle zıpkın geçiyor. Münir abi camdan bakıyor. Semra hoca oradan geçiyor. O bizim ayaklarımızdan asıldığımız ağaçlar, o top oynadığımız bahçe. Hababam Sınıfı bu okulsuz, o duvarsız bu sınıfsız olmaz” diyerek izleyenleri geçmişe götürdü.

 

Kikirik rolündeki Gazanfer Şener, Kemal Sunal ve Halit Akçatepe’den sigara içtiği ve onlardan sakladığı için dayak yiyen Mehmet Çatay da yıllar sonra sınıftaki yerini aldı. Renkli ve duygusal röportaj, ATV Haber muhabiri Altay Altuğ’un da eşlik ettiği ve filmde çalan şarkı olan  “Neler Oluyor Hayatta” ile sona erdi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141