• BIST 8719.9
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3373
  • Euro 35.0969
  • Muğla 11 °C
  • İzmir 13 °C
  • Aydın 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

OKTAY'DAN İKİZKÖYLÜLERE DESTEK

OKTAY'DAN İKİZKÖYLÜLERE DESTEK
Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, Milas Akbelen ormanlarında kömür ocağı açılmaması için mücadele eden İkizköylü vatandaşları ziyaret ederek destek mesajı verdi.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy sınırları içerisindeki 600 dönümlük ormanlık alanın termik santraller için maden ocağı açılması için ruhsat almasının ardından köylüler ormanda nöbet tutmaya başladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da vatandaşlara destek vermek için Milas'a gitti. CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı ve CHP Milas İlçe Başkanı İlgin Göktepe ile birlikte köylüleri ziyaret eden Oktay, “Yasal süreç tamamlandıktan ve sizlerin haklılığı ortaya çıktıktan sonra kesilen 20 ağacın yerine 200 tane dikeceğiz” dedi.

ORMAN GİDERSE YAŞAM BİTER

İkizköy Çevre Komitesi Gönüllüsü Deniz Gümüşel, tam turizm yoğunluğunun yaşandığı bugünlerde gerçekleşen ziyaretin kendileri için çok değerli olduğunu belirterek, “Muğla'da 3 termik santral 40 yıldır Muğla'nın inci gibi kıyılarının, güzel çam ormanlarının tam ortasında çalışıyor. İkizköy maden sahası İkizköy'ü yok eden bir saha. İkizköylüler bir araya gelmişler ve biz artık topraklarımızı madene vermek istemiyoruz demişler. Bizler onları destekliyoruz. Ama bu işin yükünü köylü dostlarımız çekiyor” dedi.
İkizköy Çevre Komitesi Sözcüsü İkizköylü Nejla Işık ise iki senedir mücadele ettiklerini söyledi. Işık, “Biliyoruz ki Akbelen ormanı giderse bizim yaşam alanımız gidecek. O zaman kimsenin gözü toprağı görmeyecek. Çünkü biz santrallerden dolayı zaten zehirleniyoruz. Kanser hastası arttı. Ağaçlar bizi biraz koruyor diye düşüyoruz. Ama bu orman da giderse kendimiz kaçacağız bu topraklardan. Ben bu ormanlarda doğdum büyüdüm, gelecek nesillere de bu şekilde bırakmak istiyorum” diye konuştu.

DESTEĞİMİZ HEP SİZİNLE

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay ise köylülerin bayramını kutlayarak başladığı konuşmasında şunları söyledi, “Bu talanı bizim farkına varmamızı sağladığınız için teşekkür ediyorum. Örnek gösterilecek bir duruş sergiliyorsunuz. Muğla'nın birçok ilçesinde çevreyle ilgili sorunlar yaşanıyor. Marmaris'te, Milas'ta, Datça'da, Bodrum'da kıyılar, ormanlar yok edilmek isteniyor. Bir saldırı söz konusu. Orman bizim ortak değerimiz. Dolayısıyla ortak değerlerimiz hangi bölgede olursa olsun sahip çıkmak zorundayız. Bayramla ilgili çok büyük yoğunluğumuz olduğu halde burada olmayı bölgem ve ülkem adına bir sorumluluk hissettiğim için görev addettim, buraya geldim. Yasal zeminde mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Desteğimiz her zaman sizinle.”

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141