• BIST 9524.59
  • Altın 2492.847
  • Dolar 32.5154
  • Euro 34.7265
  • Muğla 19 °C
  • İzmir 22 °C
  • Aydın 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 24 °C

ODA BAŞKANLARINDAN ESNAFA MÜJDE

ODA BAŞKANLARINDAN ESNAFA MÜJDE
Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım ve Esnaf ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Şencan ile birlikte ortak basın toplantısı düzenleyerek, Ankara temaslarını bildirdi.

Ayyıldız, Ankara'dan Marmaris esnafına müjdeli haberlerle geldiğini ifade ederek, esnaftan bundan böyle odalara üye olmakisteyenlerden ustalık belgesi istenmeyeceğini, ayrıca vergi mükellefi olupta emekli olanlardan da %15 lik katkı payının düzeltileceğini, Torba Yasa'da yayınlanması ile birlikte 65 yaş üstü vatandaşlardan da şehirci ücret alınmayacağı müjdesini verdi. 

Esnaf ve Sanatkârlar Odası Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız, " bizler Marmaris Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Şoförler Odası, Esnaf ve Kefalet Kooperatifi ve Marmaris Ticaret Odası olarak esnafımız için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz. Sizlerinden şahit olduğu gibi üyelerimizden birinin az önce ambulans ihtiyacı oldu ve biz ambulansımızı Antalya'ya gönderdik. Bunu odaların bir şey yapmadığını söyleyenler için söylüyorum" dedi.
Artık Ustalık Belgesine Son
Başkan Şükrü Ayyıldız Ankara temaslarını sıcağı sıcağına Marmaris'te bulunan esnafıyla paylaşmak istediğini, bu müjdeyi onları hemen aktarmak istediğini ifade ederek; "Meclisten geçen 6585 sayılı Perakende Ticaret Kanunu'nun düzenlenmesinin ardından ustalık belgesi olmayan ve kendi odalarına üye olamayan esnaflar için artık odalar ustalık belgesini istemeyecek, ve rahatlıkla odalara kayıt yaptırabilecekler. Ancak belediyeler ustalık belgesi istemekte. Bu konuyla ilgili valiliğe gerekli yazılarımızı yazdık. Bütün yeni iş yeri açacak esnafımızı esnaf ve sanatkarlar odasına kayıt için bekliyoruz" dedi.

Katkı Payı Çözülecek
Ayyıldız açıklamalarına şöyle devam etti. "Vergi mükellefi olupta emekli olan vatandaşlardan devlet %15 katkı payı alıyor. Biz temaslarımız sonrası bu konunda Torba Yasa kapsamına alınmasını istedik ve katkı payının kalkması talebinde bulunduk. Artık bununla ilgili Torba Yasa'dan çıkacak olan sonucu bekleyeceğiz"

65 Yaş Üstü Vatandaşlardan Ücret Alınmayacak
Ayyıldız, Torba Yasa'dan çıktıktan sonra 65 yaş üzerindeki vatandaşların ücret vermeyeceğini belirterek; " Özellikle minibüsçü esnafımızı ilgilendiren bu kanuna göre 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlar şehir içi dolmuşlarda ücret ödemeyecek. Bunların ücretleri minibüsçülere Sosyal hizmetler tarafından ödenecek. Yani devlet ödeyecek. Ancak kanun Torba Yasa'da onaylanıp resmi gazetede yayınlandıktan sonra hizmete girecek" dedi.

Sigorta Primlerinin Düşürülmesini İstedik
Ayyıldız, ayrıca işverenlerin yanlarında çalıştırdıkları personelleri için ödedikleri sigorta primlerinin çok yüksek olduğunu dikkat çekerek, esnafın bunu ödemekte güçlük çektiğini belirterek; "Esnafımızın yükünün ağır olduğunu biliyoruz. Bizlerde konfederasyon olarak esnafın üzerinden bu yükün azaltılması için %50 olarak primlerin düşürülmesi teklifinde bulunduk. Artık Torba Yasa'dan çıkmasını bekleyeceğiz. Muhalefet ve iktidarın bu konuda esnafa destek vermesini istiyoruz. Özellikle bu kanunlarda ortak karar almaları esnafımız için çok önemli" dedi.

Büyükşehir'den Şehiri İçi Otobüs Seferleri Başlıyor
Şoförler Odası Başkanı İbrahim Tarım'da Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Marmaris'te faaliyete geçirilecek olan şehir içi otobüs seferleri ile ilgili açıklamalarda bulunarak, " Şoför esnafımız için hiç iyi olmadı, ancak bu kararı çıkardılar. Geçtiğimiz hafta yapılan toplantıyla karar çıktı. Marmaris Siteler-İçmeler güzergahına 2 otobüs, Armutalan'a iki otobüs, Beldibi'ne 1 otobüs, köylere mahallelere 1 otobüs konulacak. Ancak tarih henüz belli değil. Muğla'nın diğer ilçelerinde bu hizmetler başladı. Ancak bizlerin uğraşları sonrası bu güne kadar ertelettik. Ancak MArmaris'teki şöför esnafımız mağdur olacak. Bunun farklı bir yolla çözümünü araştırıyoruz" dedi.
Esnaf Odası Başkanı Şükrü Ayyıldız'da, " bu konuda özelleştirme olursa daha iyi olur. Belki Marmaris'teki esnafımız ihaleye girebilir. Amacımız şoför esnafımızın mağduriyetini giderilmesi. Bu güzergahlara seferler daha önceden gelecekti. Diğer ilçelerde 4,5 ay önce seferler başladı. Ancak bizim taleplerimiz doğrultusunda, mücadelemiz sonucu bu güne kadar uzattık. Sağolsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Osman Gürün bizi idare etti. Marmaris'e hala araç gelmedi. Ne kadar geç gelirse o kadar iyi. Önceki yıllarda bu güzergahlarda belediyelere ait otobüsler olduğu için Büyükşehir Belediyesi bu hizmeti sürdürüyor. İnşallah ihale usulü ile Marmarisli esnafımıza verilirse daha iyi olur" dedi.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • BAŞKAN OKTAY'DAN İTFAİYEYE ZİYARET28 Eylül 2022 Çarşamba 13:43
  • Başkan Gürün Tıbbi Bitkiler Koleksiyon Bahçesi’ni İnceledi27 Eylül 2022 Salı 15:13
  • ÇOCUK PARKINA ÇİRKİN SALDIRIYA TEPKİ27 Eylül 2022 Salı 14:55
  • HALK MASASI VATANDAŞLA BELEDİYE ARASINDA KÖPRÜ OLDU27 Eylül 2022 Salı 14:48
  • Büyükşehir’le Bisiklet Yol Ağı Genişliyor18 Ağustos 2022 Perşembe 12:47
  • Büyükşehirden Fidan ve Tohum Desteği18 Ağustos 2022 Perşembe 12:40
  • Fethiye Belediyesi Deprem Tatbikatı Yaptı18 Ağustos 2022 Perşembe 12:33
  • BAŞKANLA PERSONEL ÖĞLE YEMEĞİNDE BULUŞTU18 Ağustos 2022 Perşembe 12:30
  • ZABITALAR DİLENCİLERE GÖZ AÇTIRMIYOR18 Ağustos 2022 Perşembe 12:27
  • MARMARİS’TE YÜZLER GÜLÜYOR06 Ağustos 2022 Cumartesi 10:54
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel : 0252 412 2141