• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Muğla 7 °C
  • İzmir 8 °C
  • Aydın 10 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

NE ŞEYTANSIN BRE İNSAN

Korcan Yiğit

 

 

 

 

 

 

Merhaba sevgili dostlar;

O kadar akıllı bir cins ki bu insan yaratığı, düzeni hep kendine çevirmeye çalışmış.

Nasıl güzeldir hayat. Kuşların cıvıltıları, karıncaların telaşı, ağaçlar, çiçekler, çağlayan dereler...

Sürekli bir döngü içinde hayat. Gece vardiyası ayrı, gündüz vardiyası ayrı. Her mahlukat sırasını bekler işini görmek için. Uyursun, uyanırsın ve yine her zamanki döngüye başlarsın. Mükemmel bir düzen dünya.

Bu düzeni alt üst eden bir yaratık var ki adına insan demişler, cennetten kovup dünyaya salıvermişler.

Akan derenin yatağını, yeşeren tohumun genetiğini değiştirmiş insan. Aşılama diye ağaçların cinsini saptırmış. Medeniyet diye dağları delmiş, dümdüz etmiş. Kimini yemek, kimini işe koşmak, kimini de evinde süs olsun diye hayvanları esir etmiş. Biyolojisiyle oynamış, damızlık gibi durmadan üremeye zorlamış. Çabucak gelişsin diye de basmış hormonu şişirmiş. Bunu gelişmişlik saymış, zekası ile övünmüş insan.

Kendi sonunu hazırlayan bir zeka...

İnsanoğlu kendi üreme faaliyetini bile zevke odaklamış, şehvet içinde kavrulurken, elbette ki hayvanların bu doğasını bozmakta da bir sakınca görmeyecek.

YAZIK NE YAZIK, BELKİ DE HAYVANLAR BİZİ ŞEYTAN OLARAK GÖRÜYOR.

Evinde dost, bahçesinde koruma olan, her işine koşan, eti, sütü, yumurtası, derisi ve yünü ile karnını tok, sırtını pek tutan hayvana eziyet edene insan denir mi...!?

Zaten aslında insan kendinin de Şeytan'ı değil mi...

 

Yüzyıllarca teninin rengi farklı diye veya zorbalıkla, keyfiyetle köle etmemiş mi, hayvanları koştuğu gibi işe koşup, tepe tepe kullanmamış mı gücünün yetkilerini?

Zevk, sefa, zenginlik ve arzuları için sömürmemiş mi! Sırf inancı farklı diye kendi inancına döndürmek için öldürmemiş mi...!?

Kendi ırkına bunu yapan, başka yaratılmışlara ne yapmaz.

Allah mısın mübarek...

Sen mi yarattın bu dünyayı, bu beşeriyatı, cümle kainatı da keyfine göre hüküm sürersin. İşlediğin cinayetleri Allah adına, en kötüsü de namus adına yaptığın safsatası ile ancak kendini avutursun. Sen evindeki cam vazoyu kıran çocuğa bile tahammül edemezken Allah'ın yarattığı bir şeyi kırmaya nasıl cesaret edersin, bu ne cürettir.

Ahirette, her şeyin tek sahibi olan Rab; "A oğul, benim can verdiğimin canını, benim için aldığını söylersin. Rızamı beklersin. Bana kendi malımı sunarsın bre gafil" demeyecek mi sanırsın...

Ne peygamberler gelmiş seni düzeltmek için, sen elçiye değil, kerameti kendinden menkul olanlara müridlik edersin. Değiştirilemez dediğin dini kendine uydurmakta da pek meziyetlisin.

NE ŞEYTANSIN BRE İNSAN.

O zekasını, aklını küçümsediğin hayvanlar gibi olabilsen keşke.

Sadece acıktığın için öldürsen. İhtirası bırakıp dünyanın tadını çıkarsan.

Ev yapacağım, mobilya üreteceğim, tarla, arsa açacağım diye ormanları katletmesen. Börtü böceğin, cümle mahlukatın da hakkı olduğunu gözetip, elektrik üreteceğim, tarlamı sulayacağım diye yolunda akan nehirlere set vurmasan.

Ne olurdu hayvan gibi yaşasan, ne olurdu...!?

İnsan gibi yaşadın da ne oldu! Kurduğun her medeniyet sonunda helak olmadı mı... Nerede

 

Maya'lar, Firavun'lar. Nerede Zeus'un oğlu Herkül. Nerede zarif Troya'nın, Efes'in ihtişamlı medeniyeti! Koca imparatorluklar yıkıldı gitti, bunu da mı görmezsin...

Hep tarih öncesi büyük yapılara bakarsın da nasıl imrenirsin. O dönem teknoloji yokken nasıl yapmışlar, şaşarsın. Gör işte, onlar senden daha akıllıymış. Nice kadim medeniyetler kurmuşlar. Ne soyları, ne isimleri var artık. Bir dikili taştan, kil  tabletlerden, duvar resimlerinden çözmeye çalışırsın kim olduklarını...

İnsan ilerleme, medeniyet diye hep kendi sonunu getirmiş.

Yalancı mıyım?

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141