• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Muğla 10 °C
  • İzmir 16 °C
  • Aydın 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Mustafa Karacan Kırat’la yola çıktı…

Temel IRMAK /Gönül Dostu

Geçtiğimiz Cumartesi günü Pineta Club Hotel’de Demokrat Parti (DP) Marmaris İlçe Kongresini gerçekleştirdi.

DP Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın da katılıp, bir konuşma yaptığı kongrede, “Karacan heyecanı” vardı. Kongre bahane, Karacan’ın Marmaris Belediye Başkan adaylığı, Genel Başkan Uysal tarafından resmi olarak açıklandı. Salonu gözlemledim, ‘eski demokratlar’ yerlerini almıştı. Genel Başkan Uysal’ın ağırlıkla ülke gündemiyle ilgili sözler sarf ettiği konuşmasının ardından, Mustafa Karacan kürsüye çıktı. Karacan bazen duygulandı. Bazen de insanları “öteleştirdikleri” için Marmaris’i yönetenlere yönelik eleştirilerde bulundu. Zorlu bir yarış…

Marmaris belediye başkanlığı ateşten bir gömlek. Şimdi Başkan Ali Acar kimseye yaranabiliyor mu? “Hayır”… Nedeni budur, şudur.. Mesele, Ahmet’i Mehmet’i ne bileyim Temel Irmak’ın belediye başkanlığı yapma meselesi değil. Mesele, Marmaris’i kavgasız gürültüsüz yönetme meselesidir.

Sevgili dostumuz sayın Mustafa Karacan’a çıktığı bu zorlu yolda başarılar diliyorum. Şuan partiler içinde ortaya çıkan tek “resmi” adaydır. Önümüzdeki günlerde diğer partilerde adaylarını açıklayacaktır. Ama Karacan diğer adaylara oranla biraz önde olacaktır.

CHP’de yapılacak ön seçim sancılı mı olacak, sancısız mı? Net olarak belli değil. Sayın Acar’la, sayın Baysal’ın dişe diş mücadele edeceği gün gibi ortadadır. Diyelim ki, sayın Acar, CHP’nin adayı oldu. Sayın Baysal’ın tavrı ne olacak. Aralarının hiç de iyi olmadığı bilinen belediye başkanı sayın Acar’ı destekleyecek mi? Yoksa DP adayı olan Karacan’a destek verebilir mi? Sorular, sordukça çoğalmaya başlar. Zaman her şeyin ilacıdır. Hep beraber göreceğiz. Bazı grupların, sayın Acar’ın başkanlıktan gönderelmesinden yana olduğunu görüyorum. Peki sayın Acar’ı tek başına Karacan “evine” yollayabilir mi?

Bence yollayabilir.

Ama, Ak Parti ciddi bir aday göstermeyip, diğer sağ partilerde, Karacan’a destek verirse, 20 bin oyun üzerinde alacağı oyla, yeni başkan neden Mustafa Karacan olmasın?

Rüya değil, hayal değil. Mustafa Karacan’ın yürekten ve duygu dolu konuşmasında bunu hissettim. Rahmetli Marmaris Belediye Başkanı İsmet Karadinç’in isminin bir sokağa veya bir tesise verilmemesini eleştirdi. Vefasızlıktan dem vurdu. Acar’a “yarın evine döndüğünde, aynı şeyler sana yapılsa neler hissedersin” diye sordu. İnsanların üzerine “korku” bulutları çökmüşçesine, kongreye katılmaya bile ürktüğü bir şehirde yaşamak nasıl bir duygudur bilemem. Korkunun ecele faydası yoktur.

Korkma ve titre kendine gel. Zaman geçmeden. Sayın Mustafa Karacan ve ekibine başarılar diliyorum. Karacan, memlekete hizmet etmiş ve daha çok çalışmak için seçmenlerin karşısına bu seferde belediye başkan adayı olarak çıkıyor. Takdir seçmenlerindir.

İnşallah memleket için hayırlı olur.

ALLAH'A EMANET OLUNUZ...

     

 

Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141