• BIST 9079.97
  • Altın 2307.771
  • Dolar 32.3049
  • Euro 35.0354
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 21 °C
  • Aydın 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C

Muğla’nın turizm potansiyelini geliştirme toplantısı

Muğla’nın turizm potansiyelini geliştirme toplantısı
AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in düzenlediği toplantıda Muğla’nın turizm potansiyelinin geliştirilmesi amacıyla turizm profesyonelleri bir araya geldi.

 

 

 

 

 

 

Toplantıda yerli ve yabancı turist sayısının artırılması, sektörde yaşanan sorunların çözülmesi yönünde değerlendirmelerde bulunuldu.

AK Parti Muğla Milletvekili M. Yavuz Demir’in Milas-Bodrum Havalimanı’nda düzenlediği toplantıyla yerli ve yabancı yolcu sayısının artırılması ve sektörün talep-önerilerinin ele alınarak gerekli adımların atılması konusu değerlendirildi.

Türkiye’nin en önemli havalimanları arasında yer alan Milas-Bodrum Havalimanı’na gelen yolcuların ve bölgeye gelen yerli-yabancı turistlerin sayısının ve sunulan hizmet kalitesinin artırılması hususunda Milas ile Bodrum bölgesinde bulunan acentelerin yetkilileriyle toplantı düzenlendi.

Milas-Bodrum Havalimanı Dış Hatlar Terminali toplantı salonunda düzenlenen toplantıda; Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Filiz Karacaağaç, TAV Milas – Bodrum Havalimanı Genel Müdürü İclal Kayaoğlu, Milas – Bodrum Havalimanı Başmüdürü Necati Algül’ün yanı sıra turizm seyahat acentelerinin temsilcileri yer aldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir; toplantının Türkiye’de çok az örneği bulunduğunu, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Muğla turizm verilerini yakından takip ettiğine vurgu yaparak; “Sayın Cumhurbaşkanımız Muğla’mızın turizm gelişmelerini çok yakından takip ediyor. Bu toplantı gerçekten bölgemiz için iyi olacak. Burada ele alacağımız konuları not alarak Ankara’da görüşeceğiz. Amacımız havalimanımıza daha fazla uçak indirmek ve insanların memnuniyetlerini artırmak.” dedi.

Demir; “Muğla’mızda 200 bine yakın yatak kapasitesi var. Turizmi etkileyen tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak için büyük bir uğraş veriyoruz. Bodrum’un trafik sorununu ortadan kaldırmaya yönelik ciddi çalışmalarımız var. Altyapı, enerji sorunlarını çözüyoruz.” ifadelerini kullandı.

Muğla’da yapılan aşılama çalışmalarına da kısaca değinen Demir, “Muğla aşılama programında birinci sırada” diyerek, bu alanda elde edilen başarının önemine vurgu yaptı.

Demir, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nu da telefonla arayarak belirlenen sorunların çözümü, iletilen görüş-öneri ve taleplerin alınarak gerekli olan çalışmaların yapılacağını ifade ettiler.

Toplantıya katılan turizm acenteleri temsilcileri ise toplantı dolayısıyla sorunlarının gündeme getirilmiş olmasından memnuniyet duyduklarını ifade ettiler.

Toplantının Dalaman Havalimanı ve ilgili turizm yöresinde de devam edeceği belirtildi.

 

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141