• BIST 9089.86
  • Altın 2324.419
  • Dolar 32.3609
  • Euro 34.9286
  • Muğla 16 °C
  • İzmir 17 °C
  • Aydın 18 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 15 °C

Muğla’da Mermercilerin Deprem Seferberliği Devam Ediyor

Muğla’da Mermercilerin Deprem Seferberliği Devam Ediyor
Kahramanmaraş merkezli

Kahramanmaraş merkezli iki depremin ardından tüm Türkiye’de depremzedelere yönelik yardımlar sürerken, Muğla Mermerciler Derneği’nden bölgeye çok sayıda iş makinesi, araç gereç ve çeşitli yardım malzemeleri gönderilmeye devam ediyor.

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı, deprem bölgesinin ihtiyaçlarına göre yapılacak yardımlar ve ilimizde misafir edilen depremzede vatandaşlarımıza sunulacak hizmetlerin koordine edilmesi amacıyla Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi.

 

Valilik 75. Yıl Toplantı Salonunda düzenlenen toplantıya; Vali Orhan Tavlı, Vali Yardımcısı ve Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanı İsmail Soykan, Vali Yardımcısı Ali Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ali Gemalmaz, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla Mermerciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Yönetim Kurulu Üyeleri Hacı Gürçek, Erkan Çakım, Mehmet Sungur, Muammer Koçar, Erbil Özdemir, Ali Arslan ve Ali Koç katıldı.

 

11 ili etkileyen depremlerin yaralarının devlet, millet el ele hızla sarılması için tüm Türkiye’de başlayan yardım seferberliğine Muğlalı vatandaşların, iş insanlarının ve sivil toplum kuruluşlarının da büyük destek ve katkı sağladığı ifade edilirken Muğlalı Mermercilerin ilk andan itibaren seferber oldukları, insani yardımların yanı sıra arama kurtarma faaliyetlerine destek olma amacıyla ilk günden itibaren bölgeye çok sayıda iş makinesi sevk edildiği belirtildi.

 

Muğla Valiliği koordinesinde; kamu kurum ve kuruluşlarının, belediyelerin, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinin, meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, iş insanlarının ve gönüllülerin hem afet bölgesine hem de Muğla’da misafir edilen depremzede vatandaşlar için çalışmalarını özveriyle, aralıksız sürdürdüğü belirtildi.

 

Bölgenin öncelikli ihtiyacı olan kuru gıda, kışlık kıyafet, ısıtıcı, hijyen malzemelerinin yanı sıra; konteyner, seyyar wc/banyo, yakacak ve mobil mutfak gibi araç gereçlerin temin edilerek, bölgeye ulaştırılmaya devam ettiğini belirten Muğla Valisi Orhan Tavlı, “Devletimizin imkanları, vatandaşlarımızın ve hayırsever iş insanlarımızın desteği ile yardımlarımızı bölgeye ulaştırıyoruz” dedi.

 

Vali Orhan Tavlı depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını sarmak, ihtiyaçlarını gidermek amacıyla yardımların devam etmesi gerektiğini belirterek Yaşanan depremlerin yaralarını sarmak için ilimizde Valiliğimiz koordinesinde başlatılan yardım toplama çalışmalarının ilk günden bu yana gerek nakdi gerekse de ayni olmak üzere desteklerini eksik etmeyen mermercilerimize, meslek odalarımıza ve borsamıza, belediyelerimize, kamu kurumlarımıza, iş insanlarımıza, siyasi partilerimize, sivil toplum kuruluşlarımıza, yardımların toplanmasında, hazırlanmasında, ulaştırılmasında emeği geçenlere ve tüm Muğlalı hemşehrilerimize teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2003 | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0252 412 2141