Muğla'da bir koyun beşiz doğurdu

Muğla'da bir koyun beşiz doğurdu
Milas ilçesinde besicilik yapan çiftçinin koyunlarından biri beşiz kuzu dünyaya getirdi

Milas'ta hayvancılıkla uğraşan çiftçinin beslediği koyunlardan biri beşiz yavruladı.

Emekli olduktan sonra ilçede tarım ve hayvancılıkla uğraşan Mehmet Uysal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını, 5 kuzuyu görünce şaşırdığını söyledi.

Aynı koyunun, kendisi satın almadan önce bir batında 6 kuzu dünyaya getirdiğini ifade eden Uysal, "Bunlardan sadece 2'si yaşamış. Ben bu koyunu satmayı düşünüyordum ama eşim ısrarla satmamamı istedi. İyi ki eşimin tavsiyesine kulak verdim. Böylece bir koyundan 5 yavru almanın sevincini yaşıyorum" dedi.

Koyunlarının ırk özelliğinden dolayı bu kadar fazla kuzu doğurduğuna işaret eden Uysal, şöyle konuştu:

"Koyunumuz sakız ırkından. Doğumu veteriner yardımıyla gerçekleştirdik. Dünyaya gelen kuzulardan 3'ü erkek, 2'si dişi. Yavruları temizledikten sonra anne sütünü biberon yardımıyla içirdik. Yavrular ve anneleri gayet sağlıklı."

Muhabir: Mutlu Hazer
Yayınlayan: Hızır Hacısalihoğlu

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.